سخنگوی دولت از رکورد بیسابقه تولید نفت خام برای اولین بار بعد از رفع تحریمها خبر داد.
به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم»، محمدباقر نوبخت در این نشست با اشاره به اخباری از حوزه تولید نفت، گفت: طبق عملکرد خرداد ماه در تولید نفت برای اولین بار بعد از رفع تحریم ها تولید نفت خام از سه میلیون و نهصد و یک هزار بشکه در روز فراتر رفته است که این رکوردی بی سابقه است و این موفقیت بعد از تنگناها در این زمینه خبر بسیار امیدبخشی است.
وی ادامه داد: در خرداد ماه میعانات گازی روزانه ۶۹۲ هزار بشکه به ثبت رسیده و گاز طبیعی نیز ۸۵۲ میلیون مترمکعب در روز بوده و خوشبختانه نشان داده شد که جمهوری اسلامی ایران به رقم اعمال تحریم ها بعد از برجام موفق شد مجددا تولید خود را به سقفی که از قبل داشت برساند و از این جهت به عنوان نقطه مثبت از آن یاد کرد.
نوبخت در ادامه تاکید کرد: که منظور از این رقم صادرات نیست و این رقم تولید نفت و به عنوان مولفه اقتصادی هر کشور است.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به امضای قرارداد ۵ میلیارد دلاری سرمایه گزاری نفتی شرکت توتال با ایران در حوزه میادین مشترک گازی پارس جنوبی، گفت: این قرارداد به عنوان یک سرمایه گذاری مشترک روز گذشته به امضا رسید و این قرارداد بیست ساله برای تولید ۳۳۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی غنی ترش به ارزش تقریبی ۸۴ میلیارد دلار تنظیم شده است.
وی تاکید کرد: این قرارداد از آن جهت حائز اهمیت است که اولین قرارداد پس از رفع تحریم و اجرایی شدن برجام در کشور رخ داده و نشان داده شد که اراده های شکل گرفته بر اساس تزریق نااطمینانی در فضای جمهوری اسلامی ایران بی اثر بوده و این قرارداد پس از برجام به عنوان یک قرارداد ارزشمند دیوار تحریم را کاملا فرو ریخت.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: این اقدام در کنار هواپیمایی که وارد ایران شدند و قرارداد سرمایه گذاری در حوزه صنعت خودرو حاکی از این است که آثار برجام یکی پس از دیگری در حال ظاهر شدن است و این قرار داد پس از انتخابات ۲۹ اردیبهشت، اولین ثمره این رخداد بزرگ سیاسی در ایران بود که به ملت ایران مبارک باشد.
نوبخت همچنین گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی حلقه پایانی تصمیمات را برای تعریف شاخص ارزیابی عملکرد را به تصویب رساند و از ۲۴ بند از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، ۱۲ برنامه در ستاد تعریف شد که از این ۱۲ برنامه، ۵۶ طرح و ۲۰۰ پروژه تعریف شده اما بحث این بود که با مشخص شدن هر یک از این پروژ هها به چه ترتیب بتوانیم سیاستهای ابلاغیه مقام معظم رهبری را ارزیابی کرده و از عملکرد واقعی مطلع شویم و نیازمند شاخصهایی بودیم که این شاخصها دیروز با مشارکت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه کشور و مرکز آمار تصویب شد.
وی افزود: این شاخص از دو بخش مولفه رشد اقتصادی و میزان مقاومت و تاب آوری اقتصاد تعریف شد و از این پس میتوانیم به طور مستمر عملکرد دستگاههای اجرایی را برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارزیابی و اندازه گیری کنیم.
سخنگوی دولت درباره خودکفایی گندم نیز اظهار کرد: دولت خود را موظف به خرید تضمینی گندم از کشاورزان میداند و تا تاریخ ١١ تیرماه مجموعا بالغ بر ۵ میلیون و ١٨٠ هزار تن گندم به ارزش ۶ هزار و ٧٧٠ میلیارد تومان خریداری شده که ٣ هزار و ٢٠٠ میلیارد آن به کشاورزان پرداخت شده و ٣ هزار و ۵٧٠ میلیارد تومان نیز در دست پرداخت است.
وی همچنین گفت که تا همین تاریخ ۵۰ هزار و ۹۹۷ دستگاه تاکسی فرسوده نیز از جریان حمل و نقل خارج شده است.
نوبخت در ادامه درباره پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی بیان کرد: طبق آخرین گزارش به تاریخ ۱۲ تیرماه میزان تسهیلات پرداختی ۱۷ هزار و ۸۱۹ میلیارد تومان است که به ۲۵ هزار و ۳۵۱ واحد تولیدی پرداخت شد که به این ترتیب در راستای افزایش تولید و اشتغال در حال اقدام هستیم.
وی تاکید کرد: اقدام دیگر در این راستا تخصیص اعتبارات عمرانی برای طرح های تملک داراییهای سرمایهای است که آن هم منجر به افزایش اشتغال می شود.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در خصوص اعمال فشار دولت آمریکا به کشورهایی که با ایران قرارداد نفتی امضا کردند و احتمال لغو این قرارداد، گفت: این حرف بی اساس است و اکنون فضایی که دولت ترامپ در آمریکا علیه منافع جمهوری اسلامی ایران در آمریکا ایجاد کرده و درحال تلاش است تا اجماعی برای آن بیافریند را میدانید. با وجود چنین ارادهای در دولتمردان جنگ طلب آمریکا شرکت توتال فرانسه طی فرآیندی در چارچوب تفاهمنامه جدید قراردادهای نفتی آمد و قراردادی ۲۰ ساله با جمهوری اسلامی ایران با شرکای خود امضا کرد که این نشان از اراده این شرکتها برای همکاری با ایران است.
نوبخت همچنین در خصوص گمانه زنیهای مطرح شده مبنی بر ایجاد کارگروههایی در دولت برای تشکیل کابینه دولت دوازدهم، اظهار کرد: جزئیات و کلیات مطرح شده درباره کابینه دوازدهم هم گمانهزنی است و اینکه آقای رئیسجمهور کارگروه هایی انتخاب کرده باشد واقعیت ندارد.
وی افزود: سال ۹۲ این کار انجام شد اما اکنون آقای رئیسجمهور شناخت دقیقتری دارد و به طرق مختلف نیز میتواند از نظرات صاحب نظران استفاده کند./ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید