×

مدیرکل امور مالیاتی گیلان: ۵۰ درصد هزینه های گیلان از مالیات تامین می شود

  • کد نوشته: 17795
  • ۱۳۹۶-۰۴-۱۸
  • 262 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل امور مالیاتی گیلان با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد هزینه های استان گیلان از مالیات تامین می شود، گفت: تاکنون ۲۲ هزار و ۳۰۰ مودی مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده اند. به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» جواد انوری با اشاره به نقش مالیات در اقتصاد کشور، اظهار کرد: مالیات یکی […]

    مدیرکل امور مالیاتی گیلان: ۵۰ درصد هزینه های گیلان از مالیات تامین می شود
  • مدیرکل امور مالیاتی گیلان با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد هزینه های استان گیلان از مالیات تامین می شود، گفت: تاکنون ۲۲ هزار و ۳۰۰ مودی مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده اند.

    به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» جواد انوری با اشاره به نقش مالیات در اقتصاد کشور، اظهار کرد: مالیات یکی از اصلی ترین، مهمترین، پاک ترین و مطمئن ترین منابع درآمدی در کشور است و نظام مالیاتی مطلوب هم رضایتمندی عمومی و هم تامین درآمدها و هزینه های عمومی را ایجاد می کند.

    وی با تاکید بر اینکه مردم بایستی آثار پرداخت مالیات را به وضوح در جامعه مشاهده کنند،افزود: اگر بتوانیم اقتصاد کشور را با مالیات مدیریت کنیم و هزینه های عمومی را با بازتوزیع ثروت در جامعه پوشش دهیم در اقتصاد، اشتغال و رفاه مردم پویایی ایجاد می شود.

    مدیرکل امور مالیاتی استان گیلان با اشاره به بند ۱۷ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر تامین مخارج دولتی از محل دریافت مالیات و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی،تصریح کرد: نسبت مالیات به تولید ناخالص ملی ۶ درصد است که در برنامه ششم توسعه باید به ۱۰ درصد و سپس ۱۲ درصد برسیم. این نسبت در استان گیلان ۲.۴۴ درصد است که نشان دهنده تامین هزینه های استان از درآمدهای ملی می باشد.

    این مقام مسئول با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد هزینه های استان گیلان از مالیات تامین می شود،گفت: مقام معظم رهبری یکی از محورهای اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی را بی نیازی مالی دولت از فروش نفت و اتکا به یک درآمد مطمئن معرفی فرمودند و لذا مالیات یکی از مهمترین مولفه های تحقق اقتصاد مقاومتی است.

    انوری اصلاح قانون مالیات های مستقیم،اجرای طرج جامع مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده را سه پروژه مهم سازمان امور مالیاتی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و اضافه کرد: طرح جامع مالیاتی یک نظام مالیاتی نوین و یکی از مدرن ترین نظام های مالیاتی دنیاست که با شناسایی فعالان اقتصادی کشور، پردازش اطلاعات،تشخیص مالیات و در نهایت وصول مالیات علاوه بر کاهش هزینه های دولت در وصول مالیات، موجب افزایش رضایتمندی مودیان می شود.

    وی عدالت اجتماعی را در گرو عدالت مالیاتی دانست و متذکر شد: عدالت مالیاتی زمانی محقق می شود که تشخیص مالیات بر مبنای اطلاعات مالیاتی باشد و طرح جامع مالیاتی به عنوان یک سیستم اطلاعاتی یکپارچه این امکان را فراهم می کند.

    مدیرکل امور مالیاتی گیلان هزینه اجرای طرح جامع مالیاتی در استان را ۳۰ میلیارد تومان از سال ۸۴ تاکنون دانست و خاطرنشان کرد: فضاسازی و زیرسازی لازم در اکثر ادارات امور مالیاتی شهرستان ها به لحاظ فیزیکی و نرم افزاری ایجاده شده و مودی با ممیز مالیاتی ارتباط ندارد و کلیه برگ های تشخیص بر اساس اطلاعات مالیاتی تنظیم می گردد.

    وی از افتتاح بانک اطلاعات یکپارپه طرح جامع مالیاتی طی ۲ سال آینده در کشور خبر داد و گفت: یکی از آثار اجرای طرح جامع مالیاتی، مراجعه مودیان در بخش مشاغل و بخش اشخاص حقوقی و املاک به سامانه امور مالیاتی و تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات است.

    انوری جلوگیری از فرار مالیاتی را یکی دیگر از پیامدهای اجرای طرح جامع مالیاتی برشمرد و عنوان کرد: در قانون مالیات های مستقیم از سال ۹۴، درآمد ناشی از فعالیت های تولیدی، معدنی، اشخاص حقوقی و غیر دولتی، بیمارستان ها، هتل ها و مراکز اقامتی و گردشگری به مدت ۵ سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت ۱۰ سال معاف از مالیات است. البته معافیت از پرداخت مالیات در شهرک های صنعتی از ۵ به ۷ سال و از ۱۰ به ۱۳ سال افزایش می یابد.

    این مقام مسئول با بیان اینکه مالیات بخش سرمایه گذاری با نرخ صفر است، یادآور شد: معافیت ۱۰ درصدی مالیات بر درآمد شرکت های پذیرفته شده در بورس و نرخ صفر مالیات بخش کشاورزی، صادرات غیر نفتی، شهرک های صنعتی، مناطق ویژه اقتصادی و صنعت توریسم از دیگر مشوق های مالیاتی است که در صورت تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر قابل استفاده خواهد شد.

    وی مالیات بر ارزش افزوده را جزو مالیات های غیر مستقیم و یکی از مدرن ترین پایه های دریافت مالیات دانست که در ۱۶۰ کشور جهان اجرا می شود و افزود: مالیات بر ارزش افزوده در ایران از سال ۱۳۷۸ دریافت و تحت عنوان عوارض به دهیاری ها و شهرداری ها جهت توسعه و آبادانی پرداخت می شود.

    مدیرکل امور مالیاتی گیلان از پرداخت ۷۸۴ میلیارد تومان عوارض به دهیاری ها و شهرداری های استان خبر داد و خاطرنشان کرد: از شهرداری ها در سراسر استان انتظار داریم در راستای نهادینه کردن فرهنگ مالیاتی اقدام به نامگذاری اماکن شهری تحت عنوان «مالیات» کنند تا اقتصادی مقاومتی محقق گردد.

    وی با تصریح بر اینکه توسعه کشور به مالیات باز می گردد، اضافه کرد: تاکنون ۲۲ هزار و ۳۰۰ مودی مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده اند لذا اگر بتوانیم باورهای مردم را درباره آثار پرداخت مالیات تغییر دهیم و مردم داوطلبانه نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند، به نقطه هدف که همانا تامین هزینه های جاری دولت از مالیات است، خواهیم رسید.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=17795

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *