سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از تشکیل پایگاه های پژوهشی و حفاظتی بافتهای تاریخی استان خبر داد.
به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» ولی جهانی اظهار کرد: از آنجاییکه بافتهای تاریخی شهرستانهای رشت و لاهیجان در بردارنده هویت تاریخی- فرهنگی غنی است و اماکن مذهبی،عامالمنفعه و مسکونی فراوانی در این بافتها در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده،لازم است تا برای حفاظت از این مجموعه گروه بررسی و مستندنگاری بافت تاریخی- فرهنگی در سطح استان تشکیل شود تا پس از مطالعه و اعلام نتایج کارشناسی اقدامات لازم در جهت حفظ و احیای این گونه آثار انجام پذیرد.
وی با تأکید بر منحصر بفرد بودن این آثار در سطح استان اضافه کرد:سازمان میراث فرهنگی بنا بر ضوابط و مسئولیت های قانونی نمی تواند اقدام به تملک اینگونه اماکن نماید؛لذا با اجرای طرح مذکور با احترام به مالکیت افراد حقیقی،این اداره کل بنا بر وظایف قانونی خود اقدام به ارئه خدمات کارشناسی و مهندسی به مالکین در جهت حفظ بنا خواهد کرد که پس از تکمیل مراحل مستندنگاری در جهت شناخت و صیانت از بافت تاریخی و حفظ منافع شخصی مالکین اقدام به تعریف کاربری برای بافت تاریخی به منظور جذب گردشگر می کند.
جهانی با بیان اینکه صاحبان این بناها با اعطای مجوزهای لازم می توانند پس از پیاده سازی طرح مذکور اقدام به اسکان گردشگران داخلی و خارجی کنند؛این شیوه را راهکاری مناسب برای حفظ بافت،رونق اقتصادی مالکین و نیز ایجاد فضایی برای تلاقی جریان تاریخی با امکانات امروزی قلمداد کرد.
جهانی اجرای مکان هایی برای اسکان موقت،تجهیز و راه اندازی سفره خانهها یا رستورانهای سنتی و یا شهرکی توریستی-تفریحی در بافت تاریخی شهر اشاره کرد و افزود: تمام این آیتم ها بر اساس ضوابط و مقررات حاکم بر بافتهای تاریخی تعریف خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید