عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت با بیان اهمیت بهینه سازی مصرف انرژی در صنعت ساختمان بر ضرورت کاربرد منابع تجدید شونده برای دستیابی به توسعه پایدار تأکید کرد.
به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم»دکتر ایمان محمدپور نیک بین با اشاره به رﺷـﺪ ﺑـﺎﻻی ﻣﺼـﺮف ﺳﺎﻻﻧﻪ اﻧﺮژی در کشور تصریح کرد: معماری بومی و همساز با اقلیم قادر است سهم بسزایی را در مدیریت بهینه مصرف انرژی در ساختمان ها بر عهده داشته باشد.
وی فاصله گرفتن معماری مدرن از زیست بوم طبیعی و قطع ارتباط بین انسان و طبیعت را عاملی موثر در افزایش تنش های جسمی و روانی بشر امروز دانست و گفت: زندگی ماشینی و کالبدهای بی روح شهری اهمیت توجه به معماری سبز را در راستای حفاظت از محیط زیست، بهداشت جسمی و روانی، توسعه انرژی های تجدید شونده و کاهش مصرف انرژی فسیلی، بیش از پیش روشن می سازد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت با اشاره به ضرورت هماهنگی و ارتباط بشر با طبیعت پیرامون خود و لزوم توجه به شرایط اقلیمی محل زندگی خاطرنشان کرد: یکی از اصلی ترین شاخه های معماری سبز به معماری اقلیمی اختصاص داشته که هدف آن استفاده از شرایط طبیعی موجود، برای ایجاد آسایش بیشتر است.
محمدپور نیک بین با بیان اینکه معماری اقلیمی رویکردی دوست دار محیط زیست دارد، افزود: طی سال های اخیر صنعت ساختمان به یکی از مهمترین منابع آلوده کننده تبدیل شده، به طوری که تولید حجم بالایی از مواد زائد، انواع آلاینده ها و همچنین مصرف بالای انرژی در آن صدمات جبران ناپذیری را متوجه اکوسیستم های حیاتی کرده است.
وی کاربرد بهینه ظرفیت های اقلیمی در طراحی ساختمان را عاملی موثر در کاهش هزینه ها ذکر کرد و یادآور شد: در سازه هایی که بر اساس اقلیم منطقه ساخته شده اند، ضرورت گرمایش و سرمایش به حداقل رسانده شده و از انرژی طبیعی و تجدید شونده موجود در پیرامون ساختمان، از جمله انرژی خورشیدی، بهره کافی گرفته می شود.
محمدپور نیک بین با بیان اینکه معماری اقلیمی دیدگاهی جامع نگر دارد و همه جنبه های تأثیرگذار محیط پیرامون را مورد تحلیل قرار می دهد، اظهار کرد: هدف اصلی از این سبک معماری دستیابی به توسعه پایدار شهری همگام با حفظ و ارتقای تمامی مولفه های موثر بر بقای تنوع زیستی است.
وی با اشاره به طول عمر بالاتر اکثر ساختمان های طراحی شده با رویکرد اقلیمی تصریح کرد: از آنجا که در این سبک مصالح مورد کاربرد تا شکل کلی بنا تحت تأثیر محیط پیرامون قرار دارد، هزینه های ساخت کاهش چشمگیری یافته و کیفیت زندگی ساکنین نیز ارتقاء می یابد.
محمدپور نیک بین سبک کهن معماری گیلان را نمونه ای بارز از بناهای منطبق با اقلیم دانست و گفت: ماندگاری، مقاومت بالا، مصرف پایین انرژی، زیبایی نماهای داخلی و خارجی، آسایش ساکنین، تهویه طبیعی، حداکثر بهره گیری از عناصر طبیعی نور، باد، گیاهان و … از ویژگی های اصلی این بناها بوده که به نوعی خود گواه کارایی معماری اقلیمی در این خطه از سرزمین ماست.
وی در پایان بحران انرژی در قرن حاضر را نیازمند تدبیری هوشمندانه دانست و تصریح کرد: با ترویج معماری اقلیمی و بالفعل سازی ظرفیت های بالقوه ملی می توان گامی موثر در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه صنعت ساختمان برداشت/خبرگزاری علم و فناوری گیلان
دیدگاهتان را بنویسید