×

روحانی در مصاحبه به هیچ چیز پاسخ نداد / ما باید پاسخ دهیم که چرا یک بچه ۱۹ ساله مازراتی سوار می شود!؟

  • کد نوشته: 28126
  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۶
  • 140 بازدید
  • ۰
  • به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ، به نقل از فارس، حسین راغفر اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه در میزگردی که در حزب ندای ایرانیان برگزار شد، اظهار داشت: جامعه ایران آبستن بحران های خودساخته است و ریشه آن سیاست های تعدیل ساختاری لیبرالیستی بعد جنگ تحمیلی تاکنون است و ما شاهد تشکیل […]

    روحانی در مصاحبه به هیچ چیز پاسخ نداد / ما باید پاسخ دهیم که چرا یک بچه ۱۹ ساله مازراتی سوار می شود!؟
  • به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ، به نقل از فارس، حسین راغفر اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه در میزگردی که در حزب ندای ایرانیان برگزار شد، اظهار داشت: جامعه ایران آبستن بحران های خودساخته است و ریشه آن سیاست های تعدیل ساختاری لیبرالیستی بعد جنگ تحمیلی تاکنون است و ما شاهد تشکیل جامعه بازار محور هستیم که در آن شرط بندی امری ناگزیر است و زندگی افراد دستخوش بخت و اقبال بازار است و بر این اساس نابرابری هایی ایجاد می شود.

    وی با بیان اینکه بازار باید درخدمت جامعه باشد نه بازار رها باشد که مثل امروز شاهدیم که دولت در تسخیر اصحاب ثروت است گفت: نابرابری هایی که در بازار بر اثر بخت و اقبال ایجاد می شود باعث انتقال فقر بین نسل هاست. ممکن است عده ای دچار خوش اقبالی شوند و درخانواده ای متمول متولد شوند بدون اینکه آن را انتخاب کرده باشد.

    راغفر تاکید کرد: اصل برابری فرصت ها اصلی است که باید همه جوامع آن را بپذیرند ولی در جامعه مبتنی بر بازار افراد سعی می کنند ارزان بخرند و گران بفروشند.

    این اقتصاددان با تاکید بر اینکه در رابطه متقابل جمعی نیازمند بده بستان معادل نیستیم تصریح کرد: در این نوع رابطه کمک به دیگران به خاطر دریافت نتیجه آنی و داد و ستد همزمان نیست و این نوع رابطه سرمایه اجتماعی و اعتماد را شکل داده و زنجیره اجتماعی شکل می دهد.

    وی با تاکید بر اینکه جامعه ما بعد از جنگ که پس از ده سال واجد یک سرمایه اجتماعی شده بود ولی این سرمایه اجتماعی به خاطر سیاست های تعدیل ساختاری به تاراج و حراج گذاشته شد گفت: از آن زمان یک فردگرایی متعفن بر جامعه سایه افکند که اکنون نتیجه آن را می بینیم و به شکل گسترده تری این بحران ها حاصل خواهد شد.

    راغفر با اشاره به اینکه باید منتظر بحران های بعدی باشیم گفت: نشانه این بحران مصاحبه اخیر رییس جمهور است و دیدیم که به هیچ چیز پاسخ ندادند و اظهاراتشان تایید حاکمیت سلطه جریان های تجاری است. رییس جمهور گفتند پول مردم را به این موسسات می دهیم و این یعنی منابع مردم را به کسانی می‌دهیم که با پدرسوختگی سر مردم کلاه گذاشتند و به خاطر جنایت های آنها مردم یکسال است برابر مجلس دولت و بانک مرکزی صف کشیده اند ولی ۱۱هزار و پانصد میلیارد پاداش می گیرند.

    وی ادامه داد: صاحبان سرمایه ترسیده اند و شعار “نترسید نترسید ماهمه با هم هستیم” را از دل رورنامه های زرد می شنویم که می گویند نرخ بنزین و ارز را بالا ببرید و نترسید. تا دیدگاه های حاکم بر سیاست های اقتصادی مبتنی بر مردم تغییر نکند با مشکلات زیادی مواجه خواهیم بود.

    راغفر تصریح کرد: اگر این سیاست ها ادامه یابد جامعه آبستن بحران هایی است که خود را به شکل دیگری نشان خواهد داد و امیدواریم مسئولین پاسخ دهند که شاهدیم پاسخ هم می دهند و حرف ها شنیده می شود.

    این اقتصاددان با بیان اینکه احزاب باید منشور اقتصادی داشته باشند ولی ندارند و برنامه هایشان حول مسائل سیاسی شکل می گیرد اظهار داشت: مطالبه احزاب باید حقوق مردم باشد چون چیز دیگری بر حقوق مردم اولویت ندارد و در این ۳۰سال اعتماد مردم خدشه دار شده است و احزاب می توانتد اعتماد عمومی را جلب کنند.

    وی افزود: نهادی که بتواند چسب اجتماعی را بوجود آورد از بین رفته و احزاب می توانند تا حدودی این خلا را پر کنند.

    راغفز افزود: ما باید تغییر جهت اساسی در جهت گیری اقتصادی شکل دهیم چون در شکل دهی وضع کنونی علاوه بر بلاهت سیاستمداران مسله نفوذ خارجی هم موثر بوده است.

    این اقتصاددان با بیان اینکه اصحاب و احزاب اصلاح طلب بشدت وامدار صاحبان سرمایه شده اند و به همین دلیل جهتگیری شان به سمت بازار است، تصریح کرد: بسیاری از بزرگان اصلاحات حرفی برای گفتن ندارند و خزعبلات نئولیبرالیسم را تکرار می‌کنند.

    وی افزود: اقتصاد آمریکا به دلیل نابرابری ها از دست رفته است و ما باید مواظب باشیم که در این دام نیفتیم.

    این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نسل جوان باید مطالبه گر باشد، گفت: ایران ما خیلی قدرتمند است و ما ظرفیت عبور از مشکلات را داریم.

    وی با اشاره به اینکه مسئولیت نخبگان گفتمان سازی است و باید شبکه ای از افرادی که درد مشترک دارند ساخته شود تصریح کرد: راهکار خروج از بحران گسترده است ولی کلی ترین مسله در شرلیط کنونی پاسخ به نابرابری ها است چون نابرابری ریشه شرور اجتماعی است.

    وی ادامه داد: لشگر بزرگی که در سطل های زباله دنبال روزی می گردند باید پاسخ داده شوند و باید پاسخ دهیم که چرا یک بچه ۱۹ساله باید سوار مازراتی شود و نظام مالیاتی ما از انها مالیات نمی گیرد و جریمه را کسی می دهد که با پراید مسافرکشی می کند.

    راغفر با بیان اینکه اصلاح نظام مالیاتی و بانکی یک اصل است گفت: رهبری دستور دادند دستگاه های نظامی ما باید از اقتصاد خارج شوند و احزاب باید در این زمینه پاسخگو باشند و مطالبه کنند.

    وی با تاکید بر اینکه اصلاح طلبان همسو با جریان کارگزاران هستند گفت: احزاب باید از حقوق مردم دفاع دفاع کنند نه از کانون های قدرت و ثروت.

    راغفر ضمن اشاره به اینکه بازار باید در خدمت جامعه باشد گفت: کار دولت کارخانه داری نیست و باید حافظ منافع عموم مردم از جمله سرمایه دار باشد.

    وی در پایان گفت: همین که رییس جمهور بیان کرده اعتراض حق مردم است دستاورد بزرگی است و بابد بطور منطقی از حقوق مردم دفاع کنیم.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=28126

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *