به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،خواهر و برادر کوهنورد لاهیجانی با اجرای موفقیت آمیز طرح ماگما ، موفق به صعود ، معرفی و ثبت قله های آتشفشانی ایران شدند.
فاطمه و محمدحسین نظری فرد دو کوهنورد لاهیجانی پس از اجرا و ثبت موفقیت آمیز پروژه ملی ۳۱ قله بلند ۳۱ استان ایران (ققنوس) در سال گذشته ، این بار با حمایت هیات های کوهنوردی پنج استان گیلان، قزوین، اصفهان، سمنان و کرمانشاه شناسایی قله های آتشفشانی ایران را در برنامه قرار دادند و با شعار « کوه ها، آخرین ایستگاه حفظ محیط زیست در جهان » موفقیت ثبت پروژه ماگما را از آن خود کردند.
پروژه ماگما، طرحی است که به شناسایی کوه ها بر اساس جنس کوه نه ارتفاع یا مشخصات دیگر اقدام می کند و در این طرح پیشنهاد شده که کوهنوردانی که در هر بازه زمانی موفق به صعود لیست قله های آتشفشانی ایران به هر تعداد که در آینده شوند، از سوی فدراسیون کوهنوردی مدال، تندیس و لوح تقدیری به نام ماگما دریافت کنند.
این خواهر و برادر براساس این پروژه تحقیقاتی که بیش از پنج ماه بطول انجامید، کمربند آتشفشانی ایران از سلماس در استان آذربایجان غربی تا بزمان در استان سیستان و بلوچستان شامل ۱۵ منطقه آتشفشانی که هر منطقه بین ۲ تا پنج دهانه وجود دارد را مورد بررسی قرار دادند؛ مناطق ناشناخته ای که راه های دسترسی به آنها تا آن زمان مشخص نبود و یا کمتر صعود در آنها صورت گرفته بود.
مناطق آتشفشانی همچون قلعه حسن علی در راین کرمان، شهسواران در منطقه خاش، عاج بالا و عاج پایین و مساهیم در شهربابک کرمان، ارنان در یزد، درفک در گیلان و مناطقی در استان زنجان که طبق تعریف کوه و آتشفشان از نظر فدراسیون کوهنوردی و سازمان زمین شناسی جزو قله های آتشفشانی نبودند، در نهایت در فهرست پروژه ماگما قرار نگرفتند.
فاطمه نظری فرد در گفت و گویی در این باره اظهار داشت : در این ۱۵ منطقه آتشفشانی که مورد تحقیق قرار گرفت و بر اساس ۲ تعریف مهم این پروژه، قله های تفتان و بزمان در سیستان و بلوچستان، قله دماوند در مازندران، قله سبلان در اردبیل و قله سهند در استان آذربایجان شرقی جزو مناطق کوهنوردی پروژه ماگما و از قله های آتشفشانی خواهند بود.
این بانوی کوهنورد گیلانی با بیان اینکه فواید پروژه ماگما نسبت به پروژه ملی ۳۱ قله، سه پارامتر اصلی می باشد، خاطرنشان کرد: ثابت بودن کوه ها به دور از آنکه درحال حاضر در چه استانی قرار دارند و یا در آینده قرار می گیرند، کمتر بودن تعداد قله ها نسبت به لیست پروژه ۳۱ قله (ققنوس) ، جذب بیشتر کوهنوردان و کاهش هزینه برای کوهنوردی را در پی خواهند داشت و در این پروژه علاوه بر تبادل فرهنگی و گردشگری، با توریسم ورزشی به این مناطق کمک شایان توجهی به مناطق محروم کشور نظیر سیستان و بلوچستان خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد که فدراسیون کوهنوردی ایران نیز همانند هیات های کوهنوردی استان ها، جایگاه خاصی برای پروژه های تحقیقاتی در آینده در نظر بگیرد و در معرفی این پروژه ها به جهانیان کوشا باشد.
رئیس هیات کوهنوردی استان گیلان نیز در این باره گفت: این ایده برای نخستین بار توسط این دو برادر و خواهر کوهنورد به این هیات ارائه و برای ثبت به کشور ارسال شده که در مراحل پایانی قرار دارد.
مصطفی قامتی افزود: بر اساس نظر پیشکسوتان کشور و موارد ثبت شده، این ایده بصورت منسجم و تحقیقی، تاکنون مطرح نشده بود و این دو کوهنورد گیلانی اولین ایده پردازان و مجریانی هستند که قله های آتشفشانی ایران را در قالب یک پروژه مشخص کرده اند/ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید