×

یادداشت گیل و دیلم؛ لزوم بازنگری در قانون بخاطرمحیط زیست !

  • کد نوشته: 30644
  • ۱۳۹۷-۰۱-۲۱
  • 83 بازدید
  • ۰
  • ‌ ‍ ا‌ختصاصی گیل و دیلم؛با توجه به حساسیت بوجود آمده در سالهای اخیر در زمینه حفظ و حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و لزوم مدیریت پسماند و کاهش زباله بخصوص فراورده های پلاستیکی با نگاه به قوانین و مقررات جاری کشور خلا قانون و در بعضی مواقع ضرورت اصلاح قوانین به نظر […]

    یادداشت گیل و دیلم؛ لزوم بازنگری در قانون بخاطرمحیط زیست !
  • ‌ ‍
    ا‌ختصاصی گیل و دیلم؛با توجه به حساسیت بوجود آمده در سالهای اخیر در زمینه حفظ و حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و لزوم مدیریت پسماند و کاهش زباله بخصوص فراورده های پلاستیکی با نگاه به قوانین و مقررات جاری کشور خلا قانون و در بعضی مواقع ضرورت اصلاح قوانین به نظر می رسد .
    با نگاهی اجمالی به قوانین کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه بسیاری از پیش فرض ها نمود پیدا می کند .
    ضرورت تفکیک زباله توسط شهروندان به پنج تفکیک
    ١.زباله تر
    ٢.شیشه
    ٣.بطری پلاستیکی
    ۴.کاغذ و مقوا
    ۵.فلز
    در اکثر کشورهای اروپایی و حمل آن طبق برنامه اعلام شده قبلی در ایام هفته و ساعت مشخص توسط شهرداری و یا تفکیک بالای بیست نوع زباله در ژاپن از الگوهای موفق اجرا شده می باشد که همزمان با ضرورت آموزش و فرهنگ سازی با فراهم نمودن زیرساختهای شهری به خود شکل قانون را گرفته و با مخاطیان احتمالی برخورد صورت می گیرد .و در بعضی از کشورها مانند آلمان علاوه بر این پا را فراتر گذاشته و در فروشگاه هاکیسه های پلاستیکی درخواستی مشتری را به قیمت بسیار بالا می فروشند و این عمل باعث شده که بصورت اتوماتیک اکثریت مشتریان فروشگاه ها در آلمان با خود ساک خرید به همراه داشته باشند.
    مشخص نمودن مکانهای تحویل زباله های تفکیک شده در اکثر جاهای شهر، بخصوص مراکز خرید خود زمینه ساز حرکت شهروندان بسوی ضرورت اجرای تفکیک شده بطوری که یک خانواده هلندی ۴نفره شاید هفته ایی یک الی دو بار‌آن هم در حجم کم نیاز به گذاشتن زباله تر خود خارج از منزل داشته باشد.
    ضرورت آموزش منظم از مقاطع کودکی در مهدکودک ها و مدارس یکی دیگر از راه های فرهنگ سازی و پرورش نسل آینده کشور است .
    حال در این مقطع از زمان نیاز به قانون در زمینه مدیریت پسماند و حفظ و حراست از محیط زیست که به یک دغدغه تبدیل شده بیشتر احساس می گردد.
    این دغدغه در ما که ساکن گیلان با این طبیعت بکر و زمین محدود هستیم تبدیل به معضل گشته است و جا دارد که #‌نمایندگان- گیلان آغازگر پیشنهادات اساسی در ‌مجلس شورای اسلامی در این خصوص باشند .
    افزایش نیروهای داوطلب علاقه مند به محیط زیست و استفاده از سمن های زیست محیطی به عنوان بازوی اجرایی سازمان محیط زیست در امر جرایم زیست محیطی با هماهنگی و همکاری پلیس و قوه قضایه و تخصیص جرایم اخذ شده به نفع محیط زیست و حق الزحمه نیرو های مذکور و سمن ها می تواند آغازگر خوبی برای مبارزه با بی فرهنگان زیست محیطی باشد .از آنجایی که اکثرفعالان محیط زیستی مردمی، بی مزد و منت در این عرصه فعالیت دارند می تواند تضمین سلامت این قانون باشد .
    نمایندگان استان‌های گیلان و مازندران که در حال حاضر بیشترین آسیب از انباشت زباله نصیب سرزمین شان شده است باید با استفاده از متخصصین امر حفاظت از محیط زیست طرح های کاربردی را تدوین و در مجلس به تصویب برسانند چون زمان اندک است و فرزندانمان درآینده، کوتاهی ما را نمی بخشند .
    در کنار ارائه ‌این قبیل طرح ها باید به فکر جذب بودجه ملی برای استفاده از تکنولوژی روز دنیا نیز باشیم . به واقع انتقال تکنولوژی و استفاده از دانش متخصصین جهانی می توانند گره کور پسماندهای خانگی و صنعتی ما را با تبدیل به انرژی، حل نماید .
    بهانه هایی از جمله رطوبت بالا، بارندگی، بالا بودن سطح ایستابی آب که در بعضی از مجامع نقل محافل گردیده ‌ نتیجه فکر خام بعضی از سوداگران می‌باشد که درصدد وارد نمودن تکنولوژی دست دوم و قدیمی کشورهای واسطه هستند.
    وظیفه صدا و سیما و رسانه هادر کنار رسانه های مجازی که تاکنون پیشرو بوده اند در بالا ،بردن هوش زیست محیطی و فرهنگ سازی بسیار خطیر می باشد . که انشاءالله دیگر شاهد این صحنه نباشیم که پاکبان زحمتکش بزرگوار حین جاروی خیابان فیلتر سیگار خود را در پشت سرش که چند ثانیه قبل خودش جارو نموده بود رها سازد. وهیچ شهروندی به خود اجازه پرتاب زباله به بیرون از خودرو خود را ندهد.
    در پایان به این جمع‌بندی بسنده می کنم که اولاً تصویب قانون در زمینه‌های برخورد با خاطیان زیست‌محیطی، فرهنگ‌سازی از مقاطع پایین تحصیلی و آموزشی، حمایت همه جانبه از سمن ها و علاقمندان زیست محیطی، ضرورت تفکیک زباله از مبدا، و افزایش قیمت تعرفه های پلاستیک و ثانیا در بعد جذب اعتبار ملی تخصیص بودجه به جهت راه اندازی کارخانه های تبدیل زباله به انرژی ضروری به نظر می رسد .
    نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی استان گیلان ،معضل زباله ،محیط زیست ،منابع طبیعی، فرا جناحی می باشد و همه در قبال این مسئله مسئولیم بیایید نام خود را در این مقطع از زمان در تاریخ این مرز و بوم سبز، جاودانه محیط زیستی کنید .

    بهرنگ فرید عضو ‌هیات مدیره بوم بانان گیلان
    مجمع نمایندگان استان گیلان

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=30644

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *