رییس مرکز توسعه نوغانداری کشور گفت: در سالجاری حداقل در ۲۰ استان کشور پرورش کرم ابریشم را شاهد خواهیم بود.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،مهندس علیاصغر داداشپور گفت: در استانهای،گیلان و مازندران و خراسان رضوی افرادی شاخص و تحصیلکرده داریم که در حوزه نوغانداری کشور فعالیتهای بسیار خوبی دارند.
وی افزود: نوغانداری را صرفا نباید در ۴۵ روز پرورش خلاصه کرد و انتظار درآمدی خوب در حوزه نوغانداری و ابریشم همراه با ارزش افزوده بالا باشد.
داداشپور خاطرنشان کرد:در سالجاری حداقل در ۲۰ استان کشور پرورش کرم ابریشم را شاهد خواهیم بود.
وی افزود:با توزیع نهادههایی مانند تخم نوغان و نهال توت که صورت گرفته است،زمینه برای ترویج فرهنگ پرورش کرم ابریشم تا تولید پیله را به نحوی فراهم کردهایم.
رییس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه انتظار ما فقط این نیست که بر تولید پیله ابریشم متمرکز باشیم،چون هر مرحله از پرورش کرم ابریشم از تولید پیله تا محصول نهایی ارزش افزوده های سرشاری دارد،ادامه داد:پیله تر ابریشم که با قیمت ۲۵هزار تومان به صورت توافقی خریداری میشد،وقتی تبدیل به پیله خشک میشود،ارزش افزوده بالایی پیدا میکند و وقتی تبدیل به نخ ابریشم می شود ارزش افزوده آن بازهم به مراتب بالاتر میرود. به طبع هنگامی که به کارگاههای پخت و سفیدگری میرود،یک ماده اولیه برای تولید فرش کشور میشود.
وی افزود:بیش از ۹۵درصد نخ ابریشم تولیدی کشور برای صنعت فرش دست بافت کشور مصرف می شود،بنابراین یک کیلوگرم نخ ابریشم اگر در بافت فرش ابریشم استفاده شود،میتواند بیش از دو میلیون تومان ارزش افزوده ایجاد کند.
داداش پور گفت:ارزش وجودی نخ ابریشم موجبات ارزش کالایی را فراهم می کند.نخ ابریشم برای محصولات نهایی چون فرش ابریشمی و در بخش صنایع دستی گیلان،در رشتیدوزی ابریشم شرایط خوبی را پیدا کرده است/ ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید