×

مقبره کاشف‌‌السلطنه از دیدنی های شهر لاهیجان

  • کد نوشته: 31200
  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۰
  • 88 بازدید
  • ۰
  • مقبره کاشف السلطنه در حال حاضر یکی از دیدنی های شهر لاهیجان است که در کنار موزه تاریخ چای قرار دارد. به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم،محمدولی روزبهان رییس سازمان چای کشور گفت: محمدمیرزا (کاشف السلطنه) یکی از مردان شایسته و نیکنامی است که در فروردین ماه ۱۲۴۴ شمسی در تربت حیدریه بدنیا آمد […]

    مقبره کاشف‌‌السلطنه از دیدنی های شهر لاهیجان
  • مقبره کاشف السلطنه در حال حاضر یکی از دیدنی های شهر لاهیجان است که در کنار موزه تاریخ چای قرار دارد.

    به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم،محمدولی روزبهان رییس سازمان چای کشور گفت: محمدمیرزا (کاشف السلطنه) یکی از مردان شایسته و نیکنامی است که در فروردین ماه ۱۲۴۴ شمسی در تربت حیدریه بدنیا آمد در طول حیاتش،خدمات ارزنده ای به کشور و مردمش ارائه داد. وی تحصیل کرده دارالفنون بوده و از دانشگاه سوربن فرانسه در رشته حقوق و حقوق اداری فارغ التحصیل شد.

    روزبهان ادامه داد:کاشف السلطنه در سن ۱۶ سالگی به استخدام وزارت خارجه درآمد. در سال ۱۲۶۰ شمسی با سمت دبیر دومی عازم سفارت ایران در پاریس شد و مدتی هم بجای یمین الدوله در پاریس بودند. وی در پست های حساس و مهم دیگری همچون نایب الایالگی تربت حیدریه، جنرال قنسولی ایران در هند، اولین شهردار رسمی تهران، ریاست محاکمات وزارت امور خارجه، معاونت وزارت داخله و اولین رئیس سازمان چای کشور فعالیت داشت. زمانی که سمت جنرال قنسولی ایران در هند را برعهده داشت با صنعت چای آشنا شد و به فراگیری این صنعت پرداخت و با آوردن چندین جعبه تخم و سه هزار نهال چای و محصولات ارزنده دیگر به کشور، امتیاز کشت چای را در تمام ایران بدست می آورد. قدمت کشت و کار اصولی این محصول استراتژیک در ایران به سال ۱۲۷۹ هجری شمسی برمی گردد .

    وی با کشت و پرورش و توسعه گیاه چای در ایران منجر به ایجاد بستری عظیم برای اشتغالزایی و گسترش دانش کشاورزی و صنایع وابسته در استان گیلان و بخشی از مازندران شد. کاشف السلطنه در کنار تمامی وظایف سیاسی و اجتماعی که بر دوش داشت یکی از مولفین و مروجین علوم روز جهان در ایران بود. وی در سن ۶۵ سالگی در روز شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۰۸ شمسی هنگامی که برای استخدام کارشناسان چینی و همچنین انواع جدید چای به چین سفر کرده بود،در راه بازگشت در گردنه ملوبین دالکی و کنار تخته در اثر سقوط ماشین به دره کشته شد.

    طبق وصیت کاشف السلطنه،خانواده اش جنازه او را به لاهیجان حمل و در روی تپه ای به وسعت هزار مترمربع در انتهای خیابان کاشف شرقی لاهیجان که به این منظور در زمان حیاتش خریده بود به خاک می سپارند. این مقبره در حال حاضر یکی از دیدنی های شهر لاهیجان است که در کنار موزه تاریخ چای قرار دارد.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=31200

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *