به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ، عصر پنجشنبه در نشست خبری دکتر نیک بین شهردار سیاهکل با اصحاب رسانه ، گزارش عملکرد ۶ ماهه شهرداری سیاهکل در زمان ۶ ماهه ارائه داده شد.
نیک بین شهردار سیاهکل در این نشست خبری با عنوان این که :
شهر سیاهکل با توجه به وسعتش جز چند شهر بزرگ استان گیلان هست اما متاسفانه شاید بواسطه اینکه سالیان سال بخشی از شهرستان لاهیجان بود توجه لازم متوجه این منطقه قرار نگرفته است. و با توجه به پتانسیل های طبیعی و تاریخی که این سهرستان دارد تلاش مجموعه شهرداری و فرمانداری این شهرستان که با ما همسو هستند بر این است که بتوانیم به کمک هم ، وضعیت رکود یا بن بست فعلی در شهرستان را به مرور زمان مرتفع کنیم و در این زمینه برنامه های زیادی هم داریم . در این چند ماهی که بنده مسئولیت شهرداری را بر عهده گرفتم سعی ما بر این بوده نگاه بوم گردی را در اولویت قرار بدهیم .
در آخرین نشستی هم که با استاندار محترم داشتیم تاکید ایشان بر این بود که ورودی های شهر را طوری در نظر گرفته و طراحی کنید که گردشگران و مسافران رقبت کنند و ورود کنند به شهر و زمان توقف شان در شهر بیشتر شود . شما اگر مروری کنید در اکثر شهر ها عملکردی که ما در این جا داشتیم دقیقا مطابق نظرات استاندار محترم است . این جاده ای که می بینید (سنگر_سیاهکل_سراوان) ما این را یک پتانسیل می بینیم در وهله اول و اعتقاد ما بر این است که این جاده اگر در بحث بوم گردی درست مدیریت بشود می تواند خیلی از مشکلات سیاهکل را برطرف کند . هر چند که معضلات زیادی هم اعم از گرفتن جان تعداد بسیاری از هموطنان و همشهریان عزیزمان را در پی داشته .
ما در اول سعی کردیم ورودی شهر سیاهکل را از یک حالت خشک و بی روح خارج کنیم و بلوار را با نگاه مشاوره ای شهرسازی از جانب عزیزان به سمتی سوق بدهیم که فقط محل گذر نباشد . با احداث نماز خانه سرویس بهداشتی کلبه سنتی ، کاشت درخت ، ایجاد المان در میدان ورودی تا زمان کوتاهی که داشتیم یک گامی برداریم برای هدایت مسافران برای توقف در شهر.
.
وی در پاسخ به سوال علت قطع درختان شهر سیاهکل که با واکنش های بسیاری حتی در سطح استان روبرو گردید توضیح داد : موضوع درخت که خیلی هم سرو و صدا کرد و پرسیده شد ، ببینید این بحث قطع درختان از شورای قبل مطرح شده بود و با توجه به نامه های متعددی که اداره برق و آب زده بودند برای شهرداری که خیلی از درختان در محل تماس با سیم های برق هستند . تقریبا در ارتفاع ۶-۷ متری خیلی از درختان که محل عبور برق هم هست دچار سوختگی شدندو تنه ی شان کاهش ضخامت پیدا کرده . نامه ای داشتیم از اداره مخابرات که درخت کنار این اداره منحرف و کج شده به سمت اداره مخابرات و مسئولیت مالی و جانی اش را بر عهده شهرداری دانسته بودند. دادستانی نامه زده بود که من باب چندین مکاتبه ای که چندین سال اتفاق افتاده بود در مورد همین درختان و هرگونه حادثه و مالی و جانی را متوجه شهردار و شهرداری دانستنه بود . با این وضعیت شهرداری طی نامه ای به استان ، با توجه به این که ما کارشناس نیستیم که تشخیص بدهیم چه درختی می تواند حادثه ساز باشد درخواست کارشناس دادیم . چرا که حفظ محیط زیست همیشه در اولویت ما قرار دارد . کارشناس از استانداری آمد و تقریبا ۱۵-۱۶ درخت را پیش از شروع سال جدید علامتگذاری کرد و مشخص کرد که بعضی ها حادثه سازند . مثلا بعضی پوسیده اند بعضی انحراف بیش از حد دارند . بعضی ها ریشه ی شان در زمین به لوله های آب برخورد کرده و باعث تخریب لوله های آب و تاسیسات زیر زمینی ما شده بود بعضی های دیگر احتمال حادثه آفریدن به سبب نزدیک بودن با سیم های برق داشتند. امسال در شهرستان سیاهکل با توجه به برف گیر بودن این شهرستان ، بیشترین ارتفاع برف را در بین شهرستان های دیگر یا مراکز استان به جز دیلمان که کوه پایه است بیشترین بارش برف را داشتیم. ما از قبل عید اقدام کردیم اما با توجه به این که این فرایند باید طی مزایده ای برگزار می شد افراد شرکت می کردند و بحث هزینه ها باید ملاک قرار میگرفت ، رسیدیم به فصل بهار و اردیبهشت ماه که چند درخت را قطع کردیم اما با توجه به حواشی بوجود آمده نتوانستیم باقی درخت هایی که علامتگذاری شده بود و احتمال حادثه آفرینی داشته قطع کنیم.
نیکبین با اشاره به سوال دیگری در مورد حواشی تخریب المان استخر پاشوران گفت : المان استخر پاشوران چندین دلیل داشته و بنده در مصاحبه ای که با یک خبرگزاری داشتم ، می خواستم به همه ی آن اشاره کنم که عزیزان صرفا یک دلیل را عنوان کردند. اصلی ترین دلیل این بود مشکل این استخر پاشوران ، دیده نشدن این استخر است بخاطر اینکه جلوی استخر کاملا مسدود است و مانند استخر لاهیجان یک طول مشخص یا چند صد متری نداریم . یک المانی را از سالیان قبل ساخته بودند و با توجه به استراکچرش که بنده دیدم هزینه ی زیادی هم بابت ساختش نشده بود . هر سال هم یک پمپ برایش در نظر می گرفتیم که آب را استخر پمپاژ کند و آن حالت آبشار گونه خودش را داشته باشد هربار این پمپ سرقت می شد و هزینه های نگهداریش برای ما سنگین شده بود. و انتظاری که ما از این داشتیم برآورده نمی کردیم البته شاید ۸ سال پیش جذابیت های مختص خودش را داشت اما الان نه. بنابر این ما ترجیح دادیم با توجه که فضای دید نیاز داشتیم این المان را برداشته و در عین حال المان های نوری جدید کار گذاشتیم . خصوصا سفره هفت سینی که درصد بسیاری از مردم به سبب زیبایی آنتا پاسی از شب برای دیدن این المان ها به آنجا می رفتند .
وی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در خصوص صحت و سقم اخذ پنجاه میلیون اعتبار برای شهرداری سیاهکل توسط نماینده این شهر گفت : من در مورد جناب آقای نیکفر نماینده محترم شهرستان سیاهکل و لاهیجان ، ایشان بسیار انسان شریف ، دوستداستنی و متدینی هستند و همیشه سعی داستند کمک کنند ولی خب ما در قرآن هم آیه داریم که آمده : لا یکلّف اللّه نفسا الّا وسعها . خدا هیچ انسانی را … ادامه آیه را نمیخوانم، گرفتن اعتبار برای شهرستان وظیفه نماینده است اما ما پیگیری و تلاش زیادی کردیم، ما تا جایی که توانستیم پیگیری کردیم درحالیکه بسیاری از این پیگیریها وظیفه شهرداری نبود، بسیاری از شهرهای اطراف را ببینید نمایندگان خودشان پیگیر دریافت اعتبارات برای بخشهای مختلف، برای ادارات و شهرداریها هستند.
وی افزود: این اعتبارات میتواند تحت عنوان تبصره دو بند قاف، کمکهای بلاعوض، قیر رایگان و … دریافت شود، در همین بحث قیر رایگان بسیاری از شهرستانها خیلی بیشتر از سیاهکل دریافت کردهاند.
شهردار سیاهکل ادامه داد: متأسفانه برای شهرستان سیاهکل در این باب همکاری زیادی صورت نگرفت، پیگیری این ۵۰ میلیون نیز توسط خود شهرداری انجام شد، با استفاده از ارتباطات و رایزنیهایی که داشتیم به سازمان شهرداریها در تهران رفتیم و موفق شدیم این مبلغ را دریافت و قول یک ماشین آتشنشانی را نیز بگیریم.
دکتر نیک بین گفت: در بحث قیر رایگان در سازمان شهرداریها گفتند که یک نامه از نماینده بیاورید تا در پرونده باشد، ما نیز با دکتر نیکفر تماس گرفتیم و از ایشان خواستیم که چنین نامهای میخواهیم و اگر میشود با پیک بفرستید و ایشان گفتند که سرشان شلوغ است و ما تا به آنجا برسیم و نامه را بگیریم وقتمان تلف شد و به خاطر یک پیک موتوری! شب را در تهران ماندیم تا فردا نامه را به سازمان بدهیم و قیر رایگان را نیز هماهنگ کنیم.
وی تصریح کرد: خیلی از شهرستانها بیش از این ۵۰ میلیون را گرفتند که به خاطر ارتباطات بیشتر نمایندگان آن شهرستانها بود، بنده وارد جزئیات نمیشوم خودتان میتوانید پیگیری کنید، حتی پیگیری این موضوع وظیفه ما نبود اما ما به خاطر شهرمان این کار را انجام دادیم.
در زمینه فضای گردشگری و کمپینگ ، با توجه به اینکه متاسنیل گردشگری در این شهرستان خیلی بالاست ما سعی داریم طبق نشست هایی هم که با اعضای محترم شورای اسلامی شهرمان داشتیم چند نقطه های را مشخص کردیم برای پکیج های سرمایه گذاری که یکی از معضلات مهمی که در شهرستان وجود داشت واحد تحقیق و توسعه نداشتیم .یعنی سرمایه گذار می آمد اما هیج بسته پیشنهادی برایش در نظر گرفته نمی شد .
ما یک مکان را در ورودی در نظر گرفتیم منطقه ی دیگری در اشکهجان پهلو در نظر گرفتیم با دهیاری و منابع طبیعی و فرمانداری صحبت کردیم . نقشه بردار آوردیم . یک منطقه ای هست که در آن یک دریاجه ای در دامنه کوه وجود دارد و صحبت های اولیه را هم با چند سرمایه گذار انجام دادیم . احداث پل شیشه ای از روی دریاچه در ارتفاع احداث زیپ لاین و ساخت مجتمع های توریستی و تفریحی در اطراف آن . منتهی هر پروژه ای در این وسعت نیازمند مشاوره و فکر و فرصت بیشتری هست .
مکان های تفریحی شهربازی به آن شکل در سیاهکل تعریف شده نیست . چند پارک داریم به نام شمس جهان و خود استخر پاشوران .
ما از وقتی که آمدیم حتی نور پردازی های استخر را دو برابر افزایش دادیم که بتوانیم ایجاد انگیزه کنیم مردم با احساس امنیت بیشتری بتوانند شب ها به این استخر پاشوران بیایند . پارک فجر که سالیان سال قابلیت استفاده شدن نداشت برای اینکه از حالت خشک و بی روح اش خارج کنیم پرچمی نصب کردیم در این پارک . و این بلند ترین پرچم از لحاظ کد ارتفاعی در شمال ایران بود . ارتفاع این پرچم ۶۰ متر است و خود ارتفاع تپه ای که پرچم بر روی آن قرار دارد۷۰ متر است یعنی در مجموع ۱۴۰ متر ارتفاع اش از سطح دریا هست . البته این گام اول بود برای ما نه همه چیز . البته پرجم برای ما یک نماد ملی است که در خیلی از شهر های کشور این کار را انجام داده اند.
در مورد نهضت آسفالت که مطرح شد ما طی چند ماه گذشته ۵۰ هزار متر مربع معابر شهری را اسفالت کردیم . یعنی شاید به جرات می توانم بگویم معادل ۴ سال گذشته اسفالت انجام شد . چیزی بالغ بر دو میلیارد و این ادامه دار است .
خیابان دیلمان تا چهار راه ازبرم خیابان چمران فارابی ، کوی فاضل خان محله که طولش زیاد بود . خیابان عدالت ، دادگستری ، کوی فرهنگیان ، خیابان اصلی امام رضا تا میدان بسیج، کوچه های سینای ۴ و خرم ۶ ، خیابان مطهری ، ارشاد به کوی کشتکار ، که خیلی از این ها حتی خاکی بودند .
بخشی از کوچه هایی که در نظر داریم اسفالت کنیم به نام کوی سادات ، خیابان مظلوم ، کوجه های شقایق به خیابان ۱۶ متری در برنامه های اسفالت شهرداری است که چیزی حدود ۲۰ هزار متر مربع است . لکه گیری حدود ۱۰ هزار متر مربع که نزدیک به ۶۰۰ میلیون بود که در گزارش کاری چند ماهه بنده است . خیلی از کوچه های خیابان ها را چیزی حدود ۳۵۰ هزار متر مربع پخش شن ۴ سنتی داشتیم . باز هم معادل چهار سال شهرداری گذشته با مبلغی بالغ بر دو و نیم میلیارد .
نیکبین در پاسخ به این سوال که هزینه ی این اقدامات مثبت و قابل تقدیر از کجا تامین می شود افزود ؛ ما فعال شدن معدن شن و ماسه سیاهکل را در نظر گرفتیم و در بودجه امسال هم آوردیم که چند مرحله مزایده هم برگزار شد و تل ماه آینده نتیجه اش اعلام می شود . می خواهیم هزینه هایش را هم از طریق همان معدن بالانس کنیم.
بخش جدول گذاری چیزی حدود ۵ هزار متر مربع جدول گذاری و فرش موزاییک کرده ایم .
در مورد کمربندی خیام که به حال خودش رها شده بود برنامه ریزی های زیادی صورت گرفت و با توجه به اینکه یکی از معضلات شهر سیاهکل ترافیکی بود که در ایام تعطیل به واسطه عبور مسافران به بخش دیلمان در داخل شهر اتفاق می افتاد ، و اعتقاد ما بر این بوده که هدف فقط این نیست که بگوییم یک خیابانی را باز کرده ایم و بگوییم خیابان افتتاح کردیم ، این کمربندی را با با عرض ۴۵ متر شروع کردیم و در شب عید تا خیابان مظلوم را هم تکمیل و الان هم شروع به جدول گذاری خیابان خیام کرده ایم . قرار داد دو دهنه پل به عرض ۱۵ متر روی این کانال که ادامه کمربندی هست را امضا کردیم که ردیف بودجه ی استانی هم دارد و شهرداری تنها درصدی از آن را تامین می کند و ان شاءالله از ماه آینده کار ساختش آغاز می شود .
در بخش رنگ آمیزی جداول سطح شهر را داشتیم که تقریبا چیزی حدود ۲۵ هزار متر مربع کار شده .
حتی در انتخاب رنگ هم حساسیت به خرج دادیم و با آوردن کارشناسان گرافیک خوایتیم رنگ هایی انتخاب شود که باتوجه به اقلیم منطقه (هرچند رنگ سلیقه است ) اما در مجموع سعی بر این بود بصورت علمی تصمیم گرفته شود .
در بحث لایروبی نهر های سطح شهر ، چیزی حدود ده هزار متر لایروبی صورت گرفت. ۴ تابلوی ورودی در نقاط مختلف نصب کردیم.
یکی از بزرگترین معضلات سیاهکل این بود که تابلوی های معرف در ورود این شهر وجود نداشت .
بعد از چند سال سه دهنه مغازه بافت فرسوده در مرکز شهر سیاهکل را تخریب کردیم . آن هم پس از چند سال گه خوشبختانه با رایزنی و تعاملی که بین اعضای شورا و بنده و مردم وجود داشت توانستیم این کار را انجام بدهیم و اگر خدا بخواد تا پایان سال باز هم برای بازگشایی معبر اصلی بدنبال تخریب بافت های فرسوده در ادامه مسیر هم خواهیم بود.
شهردار سیاهکل در پایان نشست خبری ضمن بیان اینکه : ما جزء محدود شهرداری هایی هستیم که هرچند اگر با چند روز تاخیر هم مواجه شده باشد حقوق و مزایای پرسنل مان همیشه پرداخت شده افزود :
البته زمانی که بنده شهرداری را تحویل گرفتم ۳ و نیم میلیارد بدهی داشتیم اما سعی کردیم حقوق و مزایای پرنسلمان در اولویت باشد که خوشبختانه تا الان موفق هم بودیم.
دیدگاهتان را بنویسید