×

سازمان چای برای تامین چای سازمان های دولتی اعلام آمادگی کرد

  • کد نوشته: 33111
  • ۱۳۹۷-۰۴-۰۶
  • 183 بازدید
  • ۰
  • رییس سازمان چای کشور گفت: این سازمان آمادگی دارد تا بر نحوه تهیه چای خشک کیفی مورد نیاز سازمان ها و نهادهای دولتی از طریق تعاونی ها و واحدهای تولید کننده نظارت نماید. به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،حبیب جهانساز روز سه شنبه اظهار داشت: در پی پیشنهاد وزیر جهادکشاورزی به معاون اول […]

    سازمان چای برای تامین چای سازمان های دولتی اعلام آمادگی کرد
  • رییس سازمان چای کشور گفت: این سازمان آمادگی دارد تا بر نحوه تهیه چای خشک کیفی مورد نیاز سازمان ها و نهادهای دولتی از طریق تعاونی ها و واحدهای تولید کننده نظارت نماید.

    به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،حبیب جهانساز روز سه شنبه اظهار داشت: در پی پیشنهاد وزیر جهادکشاورزی به معاون اول رئیس جمهور مبنی بر ممنوعیت مصرف چای خارجی در دستگاه های دولتی و نهادها و استفاده از مصرف چای داخلی مقرر شد با نظارت بر کار تشکل ها ، تعاونی ها ، کارخانه های چایسازی و سندیکای چای شمال کشور اقلام مورد نیاز را از تولید داخلی تهیه و در اختیار این دستگاهها قرار دهد.

    وی خاطرنشان کرد: در سال حمایت از کالای داخلی انتظار می رود سازمان های دولتی بویژه در استان گیلان چای سالم و ارگانیک داخلی را خریداری و استفاده نمایند که این مصرف می تواند به فروش چای کشاورزان زحمتکش کشور که با سختی این محصول را بدست می آورند کمک کند. 

    وی یادآورشد: تولید و فرآوری چای در کشور بر عهده بخش خصوصی است و بخش دولتی در تولید چای نقش اصلی ندارد و کار سازمان چای نظارت بر فرایند تولید چای می باشد و برهمین اساس نیز مشکلی در تهیه چای مورد نیاز سازمان ها و ادارات دولتی وجود ندارد ، این سازمان ها می توانند نیازهای خود را اعلام نمایند.

    چهارم تیرماه جاری وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور،پیشنهاد کرد،در راستای حمایت از کالای ایرانی،موضوع ممنوعیت مصرف چای خارجی توسط دستگاه های دولتی و نهادها در دستور کار هیات وزیران قرار گیرد.

    در این نامه آمده است : اغلب مشاهده می شود در برخی از دستگاه های دولتی و خصوصی و نهاده ها از چای وارداتی استفاده می شود که علاوه بر مخاطرات سلامتی باعث خروج میلیون ها دلار ارز از کشور می شود.

    وزیر تاکید کرده است که با عنایت به اینکه چای ایرانی محصول ارگانیک و فاقد سموم و افزودنی های مضر بوده و دارای مزیت های فراوانی نسبت به چای وارداتی است و با توجه به اینکه سال جاری سال حمایت از کالای ایرانی نام گرفته و در راستای حمایت از کالای ایرانی پیشنهاد می شود ممنوعیت مصرف چای خارجی توسط دستگاه های دولتی و نهادها در دستور کار قرار گیرد.

    ۱۷۸ واحد چایسازی در گیلان و مازندران وجود دارند که در سال جاری تعداد ۱۵۱ واحد فعال بودند و همین تعداد نیز با سازمان چای بابت خرید برگ سبز چایکاران قرارداد بسته اند. 

    ۲۴ هزار تن چای خشک در سال ۹۶در کشور تولید و ۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران به ارزش اقتصادی ۲ هزار و ۳۰ میلیارد ریال نیز در همین مدت خریداری شد. 

    استانهای گیلان و مازندران بین ۲۵ تا ۲۸ هزارهکتار باغ چای دارند که ۹۰ درصداین باغ ها دراستان گیلان قراردارند. 
    نیاز سالانه کشور به چای بیش از ۱۱۰هزارتن بر آورد شده است .

    بیش از ۵۰هزار خانوار کشاورز چایکار در تولید برگ سبز فعالیت دارند و یکصد هزار خانوار زندگی و درآمدشان از راه چایکاری تامین می شود.

    به رغم اینکه چای ایرانی بهترین چای دنیا شناحته شده است و از سویی نیز میزان تولید داخلی کفاف مصرف داخلی را ندارد ولی یکی از مشکلات چایکاران شمال عدم فروش به موقع محصول است تا با فروش و دریافت بهای آن معیشت روزانه خود را تامین نمایند/ایرنا

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=33111

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *