مدیر توزیع برق شهرستان لاهیجان گفت: با توجه به تامین اعتبار امسال ۱۳۰کیلومتر سیم های برق شهرستان لاهیجان تبدیل به کابل خود نگهدار می شود .
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم،سیدحسین محمدی روز چهارشنبه در گفت و گویی اظهارداشت: سال گذشته ۱۲۰کیلومتر از شبکه ها تبدیل به کابل خودنگهدار شدند که این کار بی سابقه است و تبدیل سیم های فرسوده به کابل خودنگهدار مزیت های بسیار زیادی در شبکه توزیع برق نسبت به سیم های معمولی دارند.
وی خاطرنشان کرد: در تابستان سال جاری نیز بصورت بی سابقه ای مصرف توسط مشترکین افزایش پیدا کرد و ۶۷فقره تعویض و نصب ترانسفورماتور در بهار امسال صورت گرفت که برابر کل تعداد تعویض ها در سال گذشته بود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان لاهیجان با بیش از یکصدهزار مشترک برق بعد از رشت دومین شهرستان از نظر داشتن مشترکین است یادآورشد:برای پروژه هایی که از گذشته به سال ۹۶انتقال پیدا کرد در این سال ۱۵میلیارد تومان هزینه شد که با این اعتبار نزدیک یک هزار و ۴۰۰ فقره طرح اجرا شده که این اعتبار در قالب طرح های مختلف مانند توسعه و اصلاح شبکه ملی برق ، پایداری و تامین برق مشترکین هزینه شده است .
وی اظهارداشت: بیش از یک هزار و ۲۰۰ دستگاه ترانسفورموتور تامین انرژی التکریکی مشترکین لاهیجان را برعهده دارند و یا بر روی تاسیسات این شهرستان نصب شده اند و بیش از یک هزار و ۵۰۰کیلومتر شبکه توزیع برق شهری و روستایی جزء شبکه شرکت توزیع برق استان گیلان در لاهیجان محسوب می شوند.
وی به وسعت شبکه های توزیع برق در استان و شهرستان و سختی تامین برق آن اشاره و تصریح کرد: وسعت زیاد این شبکه ها سختی و صعوبت تامین انرژی الکتریکی سالم برای همه مشترکین با مشکلات زیادی همراه است و از طرفی هزینه بسیار زیادی را هم طلب می کند.
وی یادآورشد:در تابستان جاری بویژه در اوج گرما با قطع شدن برق مشکلاتی برای شهروندان بوجود آمد که این قطعی برخلاف سال های گذشته بصورت خاصی انجام گرفت که کمبود باران یکی از دلایل آن بود که موجب می شد امکان تامین تولید برق از طریق نیروگاه های برق آبی وجود نداشته باشد .
مدیر توزیع شبکه برق لاهیجان تصریح کرد:این نیروگاه ها در هنگام اوج مصرف خیلی سریع وارد مدار می شوند و انرژی الکترونیکی مورد نیاز را تامین می کنند که تابستان امسال به سبب عدم توانایی نیروگاه ها و عدم تناسب بین تولید و مصرف ازنظر فنی لازم بود که خاموشی ها بصورت برنامه ریزی از پیش تعیین شده در استان و کل کشور صورت گیرد.
وی افزود: فرسودگی های شبکه ها و افزایش گرمای کره زمین در سال های اخیر و دمای بالای۳۴درجه بصورت مداوم درفصل تابستان در خاموشی ها اثر گذار بود و باعث می شد که رویکرد مصرف کنندگان و مشترکان به لوازم پرمصرف مانند کولرها باشد که بیشتر این کولرها غیر استاندارد و پر مصرف بوده ، افزایش میزان مصرف و کاهش کیفیت انرژی مشترکین را در پی داشت.
وی با اشاره به فرسودگی شبکه های توزیع برق در شهرستان لاهیجان خاطرنشان کرد: بحران های جوی سال های قبل مانند برف سنگین خسارت های جدی به شبکه های برق وارد کرده است که به دلیل اعتبارات اندک و قطره چکانی نتوانسیتم به ترمیم این شبکه ها بپردازیم زیرا اعتبارات بسیار کلانی را طلب می کند.
محمدی یادآورشد: در حال حاضر همه روستاهای تحت پوشش شهرستان لاهیجان جزء یک روستای زیر ۱۰خانوار برقدار هستند و به گونه ای با برنامه ریزی شده است که بزودی این روستا هم برقدار شود که با برقدار شدن این روستا جشن برقدار شدن همه روستاهای لاهیجان در آینده نزدیک برگزار شود.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از تجمیع مشترکین در اداره برق لاهیجان تاسیس شعبه دیگر اداری برق در بخش بازکیاگوراب لاهیجان درحال احداث است که مقدمات کار انجام شده است.
وی به نقش رسانه ها در کمک به اداره برق اشاره و خاطرنشان کرد: رسانه ها می توانند به موضوعاتی نظیرکاهش مصرف در پیک بار کمک کنند و به نظر کارشناسان فنی امسال هم اگر ۱۰درصد در مصرف برق صرفه جویی شود شاهد هیچ خاموشی در سطح کشور نخواهیم شد.
منبع: ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید