×

مراسم علم بندی در روستای فوشازده آستانه اشرفیه برگزار شد

  • کد نوشته: 36161
  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۰
  • 184 بازدید
  • ۰
  • در شب اولین روز ماه محرم، ماه پیروزی خون بر شمشیر؛ مراسم سنتی و مذهبی علم بندی در روستای فوشازده شهرستان آستانه اشرفیه در شرق استان گیلان برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، این مراسم مذهبی شامگاه دوشنبه با حضور مشتاقان و دوستداران خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در محل […]

    مراسم علم بندی در روستای فوشازده آستانه اشرفیه برگزار شد
  • در شب اولین روز ماه محرم، ماه پیروزی خون بر شمشیر؛ مراسم سنتی و مذهبی علم بندی در روستای فوشازده شهرستان آستانه اشرفیه در شرق استان گیلان برگزار شد.

    به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، این مراسم مذهبی شامگاه دوشنبه با حضور مشتاقان و دوستداران خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در محل بقعه متبرکه آقا سید حمید فوشازده با راه اندازی هیأت عزاداری و نوحه خوانی مداحان و ذاکران حسینی برگزار شد.
    جمعی از کرنی نوازان روستای فوشازده نیز همزمان با حرکت این هیأت عزاداری، با نواختن کرنی نوای عزای شهادت سالار شهیدان و یاران با وفایش را طنین انداز کردند.
    این مراسم سنتی همراه با چاووشی خوانی و مجمع گردانی بود و عزاداران پس از ورود به بقعه آقا سید حمید (ع) ، آیین علم بندی را به نشانه آغاز مراسم عزاداری ایام محرم انجام دادند.
    سید احمد مقام آسا یکی از اهالی روستای فوشازده در حاشیه برگزاری این آیین سنتی به خبرنگار ایرنا گفت: علم بندی یکی از آیین های قدیمی و سنتی این روستاست که همه ساله در شب اول ماه محرم برگزار می شود و نشان از عشق و علاقه اهالی این روستا به خاندان عصمت و طهارت است.
    ابراهیم قاسمی یکی دیگر از اهالی روستای فوشازده نیز برگزاری این مراسم مذهبی و سنتی را بیانگر علاقه و ارادت مردم به اهل بیت دانست و آن را نماد همدلی مردم روستای فوشازده ذکر کرد.
    مدیر امور فرهنگی حرم سید حمید فوشازده نیز به خبرنگار ایرنا گفت: علم بندی یکی از آیین های سنتی روستای فوشازده است که بر اساس شواهد بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد و پس از مراسم های عزاداری، کرنی نوازی، چاووشی خوانی و … سوگواران علمی که نشانه آغاز برنامه های سوگواری ایام محرم است را پس از طواف به دور بقعه، در میان حزن و اندوه و نوای صلوات و یاحسین (ع) حاضران در محلی داخل بقعه قرار می دهند.
    عبدالعظیم محمدی ادامه داد: مراسم غبار روبی و سیاه پوش کردن بقعه نیز توسط عزاداران حسینی انجام و مردم روستا بیرق های عزا در سر درب منازل و معابر نصب می کنند.
    محمدعلی عابدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستانه اشرفیه نیز مراسم علم بندی و کرنی نوازی فوشازده را یکی از آیین های سنتی و مذهبی این روستا و در عین حال، از میراث های معنوی شهرستان ذکر و اضافه کرد: این میراث ارزشمند به شماره ۱۱۴۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
    روستای فوشازده با حدود ۸۰۰ نفر جمعیت، در ۱۵ کیلومتری شهر آستانه اشرفیه قرار دارد. شهرستان آستانه اشرفیه با ۲ بخش مرکزی و بندرکیاشهر، در ۳۵ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.

    منبع: ایسنا

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=36161

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *