مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی گیلان از برخورداری ۳۶ شهر از ۵۲ شهر استان از طرح جامع خبر داد و گفت: در این میان ۲۷ شهر علاوه بر طرح جامع، طرح تفصیلی دارند و شش شهر در حال تهیه طرح تفصیلی مجدد هستند.
به گزارش گیل و دیلم ،خدیجه انشاء روز چهارشنبه اظهار داشت: از ۱۶ شهر بدون طرح جامع و تفصیلی نیزشش شهر دارای طرح هادی شهری و سه شهر نیز در فرایند اجرای طرح هادی شهری قرار دارند.
وی همچنین از تجدید نظر اجرای طرح جامع در دو شهر رودسر و آستارا و تجدید نظر پنج طرح تفصیلی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که مسئولان مرتبط در تسریع انجام فرآیند تهیه و تصویب طرح جامع و تفصیلی شهرهای دارای شرایط، همکاری و تعامل را با این اداره کل داشته باشند.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی گیلان زمین و اراضی کشاورزی در استان را ثروت ملی عنوان و خاطرنشان کرد: تهیه طرح های جامع و تفصیلی با نگاه مدیریت خردمندانه سرزمین از اهمیت بسزایی برخوردار است ، از این رو، ایجاد تعادل در شهر در فضاهای سکونت ، کار ، فعالیت و تفریح و غیره به منظور انسجام بخشی و ارتقاء زندگی کارآمدی و قانونمند کردن ساخت و ساز در شهر با توجه به جمعیت هر شهر ، نحوه پراکنش جمعیت و استفاده بهینه از عرصه ها به جهت تامین کاربری های عمومی از جمله فضای سبز ، آموزشی ، درمانی ، ورزشی ، سایر تاسیسات عمومی ، حمل و نقل در طرح های جامع و تفصیلی و ضوابط مربوطه لحاظ می شود.
انشاء تصریح کرد: توسعه پذیری، نحوه استفاده از اراضی و منطقه بندی مربوط به حوزه های مسکن، صنعت، بازرگانی، اداری و کشاورزی و تاسیسات و تجهیزات و تسهیلات شهری و نیازمندی های عمومی شهری از دیگر مزایای طرح جامع و تفصیلی است.
استان گیلان با جمعیتی افزون بر دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دارای ۵۲ شهر و بیش از دو هزار و ۵۰۰ روستا و آبادی است
طرح جامع» و «طرح تفصیلی» دو طرح مهم در برنامه ریزی و مدیریت شهری است.
طرح جامع، طرح بلندمدتی است که در آن نحوه استفاده از اراضی و منطقه بندی مربوط به حوزه های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری کشاورزی ، تاسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق نوسازی، بهسازی و اولویت های مربوط به آن ها تعیین شده و ضوابط و مقررات مربوط به تمامی موارد و همچنین ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می شود و برحسب ضرورت، قابل تجدیدنظر خواهد بود.
طرح تفصیلی نیز عبارت از طرحی است که بر اساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع شهر، نحوه استفاده از زمین های شهری در سطح محلات مختلف شهر ، موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آن ها و وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور و میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری و اولویت های مربوط به مناطق بهسازی و نوسازی و توسعه و حل مشکلات شهری و موقعیت تمامی عوامل مختلف شهری در آن تعیین و نقشه ها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی تهیه و تنظیم می شود.
دیدگاهتان را بنویسید