رئیس سازمان چای کشور گفت: طرح ساماندهی و توسعه پایدار زنجیره ارزش محصول چای به کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ارائه شد.
به گزارش گیل و دیلم ،حبیب جهانساز صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای رونق صنعت چای کشور و حمایت مؤثر از فعالان این حوزه و رونق بازار چای طرحی موسوم به ساماندهی و توسعه پایدار زنجیره ارزش محصول چای به کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ارائه شد.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه برای تدوین این طرح تمام مشکلات و موانع صنعت چای احصاء شد ابراز داشت: در این طرح موضوعاتی از قبیل حمایت از چایکاران و کارخانجات چایسازی، ارزشگذاری واقعی قیمت برگ سبز، ارائه تسهیلات لازم و یکسری پیوستهای تحقیقاتی گنجانده شده است.
جهانساز از افزایش هزینههای تولید برگ سبز چای و فشار مضاعفی که به کشاورزان وارد میشود سخن گفت و تصریح کرد: طرح ساماندهی و توسعه پایدار زنجیره ارزش محصول چای هماکنون به مجلس ارائه شده است و امیدواریم با تصویب این طرح گامی در راستای رونق صنعت چای برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه صنعت چای کشور ناملایمات بسیاری را به ویژه در دهه ۸۰ تحمل کرده است عنوان کرد: در این سالها به دلیل بحث اصلاح ساختارها و برون رفت دولت از حوزه حمایتی از این صنعت شاهد بروز مشکلات بسیار زیادی از جمله بیرغبتی کشاورزان برای فعالیت در عرصه تولید بودیم.
رئیس سازمان چای کشور وضعیت رو به بهبود و امیدوار کننده صنعت چای کشور در سالهای اخیر را مورد توجه قرار داد و گفت: دولت حمایتهای خوبی را از صنعت چای انجام داده است به طوریکه شاهد پرداخت تسهیلات، رونق بازار فروش چای و ایجاد انگیزه بیشتر در بین چایکاران هستیم.
جهانساز با ابراز امیدواری از اینکه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با طرح پیشنهادی سازمان چای موافقت کند افزود: در صورت تصویب طرح علاوه بر احیاء باغات، برندسازی، پیادهسازی پیوستهای تحقیقاتی، توسعه ماشینآلات و پرداخت تسهیلات، صنعت چای کشور با تحول بزرگی مواجه میشود.
وی توسعه روشهای نوین آبیاری را نیز از اقدامات در دستور کار سازمان چای کشور اعلام کرد و گفت: دولت در حوزه زیربنایی حمایتهای خوبی را پیشبینی کرده است به طوریکه برای توسعه روشهای نوین آبیاری به ازای هر هکتار زمین کشاورزی ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض ارائه میدهد.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه تسهیلات توسعه روشهای نوین آبیاری نسبت به سال گذشته ۴ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است افزود: آن دسته از چایکارانی که فاقد پروانه آبیاری هستند میتوانند با مراجعه به سازمان آب منطقهای نسبت به دریافت پروانهها اقدام کنند.
جهانساز استفاده از منابع زیرزمینی برای آبیاری باغات چای با رعایت نکات و ملاحظات زیست محیطی را متذکر شد و خاطرنشان کرد: چایکاران دارای پروانه آبیاری که همزمان از منابع آبی هم برخوردارند میتوانند با رعایت پیوستهای زیست محیطی اقدام به برداشت آب از سفرههای زیرزمینی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید