مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان بیان کرد: با توجه به مطرح شدن معرفی گیلان به عنوان پایتخت نقاشی کشور، این استان با توجه به دارا بودن پیشینه فرهنگی و وجود ظرفیت های هنری بسیار در این رشته، آمادگی پذیرش این عنوان را دارد.
به گزارش گیل و دیلم، فیروز فاضلی در آیین ختتامیه چهارمین دوسالانه نقاشی گیلان که در مجتمع فرهنگی و هنری خاتمالانبیاء(ص) رشت برگزار شد، با بیان اینکه هنر با دنیای فلسفه متفاوت است، اظهار کرد: فلسفه مانند جاده آسفالت، رانندگی را در پی دارد اما دنیای هنر مانند جاده جنگلی است که راه را برای انسان میسازد.
وی ضمن سپاسگزاری از زحمات همکاران خود در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و تشکر از هیئت داوران و اعضای انجمن هنرهای تجمسی استان، افزود: از همه همکاران به خاطر اینکه تلاش شبانهروزی دارند و یاریگر هنرمندان هستند سپاسگزارم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه هنرها الاکلنگی نیستند و برخورد الاکلنگی شایسته هنرمندان ما نیست، گفت: در عرصه هنر صرفا نمیتوانیم جایگاه یک هنر را در نظر بگیریم و آن را تکه تکه کنیم چون هنر با ارزش است و همه هنرها روح جامعه هستند.
فاضلی ادامه داد: عکاسی که تصویری را ثبت میکند، شاعری که کلمات را به رقص میآورد، نویسندهای که با کلمات عدول از داستان میکند، فیلمبرداری که تصاویری را به حرکت در میآورد و نقاشی که ضربههایی به بوم میزند و صحنهای از دریای هنر را رقم میزند آنها همگان هنرمندند.
وی با بیان اینکه سه مشخصه بارز و اصلی برای همه هنرها وجود دارد، ابراز کرد: سه مشخصه اصلی، همه هنرها را به هم وصل میکند و این مشخصهها عاطفی، تخیلی و چندبعدی بودنشان است و این سه اصل در تلفیق یکدیگر هنر را خلق کرده و آن را میسازند.
این مسئول فرهنگی اضافه کرد: هنرمند همیشه شهود عاطفی دارد و آن هم در یک نگاه است که بیان آن به راحتی نیست و اینجا است که با اصلی به نام تخیل وارد عرصه هنر میشود و آن را با عاطفه پیوند میزند تا مخاطب نیز بتواند در پیدایش ثانوی اثرش نقش داشته باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان خاطرنشان کرد: پیدایش ثانوی یک اثر هنری در نظر مخاطب همان سه بعدی بودن یک هنر است و کسی که به فیزیک هنر توجه کند هنرمند نیست و هرگز در عرصه هنر موفق نخواهد بود.
وی عنوان کرد: هنر مثل سنگی است که در آب فرو میرود و یک حجم فیزیکی دارد اما موجی که از آن سنگ ایجاد میشود و هنر است که میتواند فعل تخیلی را به ارمغان آورد و انسان را به تداوم، شهود و خوانش وادار کند.
فاضلی درباره تولید آثار هنری تصریح کرد: همانگونه که انسانها جهنم دست ساز خویش هستند بایستی بهشت دست ساز خود نیز باشند و هنرمندی که حرفی برای گفتن دارد در پستو نمیماند و آن را در عرصه هنر بیان میکند.
وی بیان کرد: با توجه به مطرح شدن معرفی گیلان به عنوان پایتخت نقاشی کشور، این استان با توجه به دارا بودن پیشینه فرهنگی و وجود ظرفیت های هنری بسیار در این رشته، آمادگی پذیرش این عنوان را دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان خاطرنشان کرد: این استان از ظرفیت و پیشینه بالای فرهنگی و هنری برخوردار است لذا در حوزه دیپلماسی فرهنگی و هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این انتظار میرود تا برای تبادلات فرهنگی با کشورهای حاشیه دریای خزر اعتبارات لازم را در نظر بگیرند.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید