×

تالاب های گیلان با اهتمامی بیشتر حفاظت شوند

  • کد نوشته: 41893
  • ۱۳۹۷-۱۱-۱۵
  • 232 بازدید
  • ۰
  • دوستداران طبیعت و محیط زیست با گردهمایی در تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش امیرکلایه لاهیجان، ضمن گرامیداشت روز جهانی تالاب ها ، خواستار حفاظت بیشتر از تالاب های گیلان شدند. به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایرنا به مناسبت روز جهانی تالاب ها ، مراسم روز جهانی تالاب ها عصر یکشنبه […]

    تالاب های گیلان با اهتمامی بیشتر حفاظت شوند
  • دوستداران طبیعت و محیط زیست با گردهمایی در تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش امیرکلایه لاهیجان، ضمن گرامیداشت روز جهانی تالاب ها ، خواستار حفاظت بیشتر از تالاب های گیلان شدند.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایرنا به مناسبت روز جهانی تالاب ها ، مراسم روز جهانی تالاب ها عصر یکشنبه به میزبانی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لاهیجان در تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش امیرکلایه لاهیجان با حضور دوستداران و علاقه مندان طبیعت برگزار شد.
    در این مراسم که دهیاران روستاهای حاشیه این تالاب ، تعدادی از دانش آموزان مدارس ، تشکل های فعال در زمینه محیط زیست شامل انجمن مردم نهاد رفتگران طبیعت استان گیلان و انجمن بوم بانان گیل و دیلم نقش آفرینی داشتند، بر حفاظت از تالاب ها و جلوگیری از ورود سموم اراضی کشاورزی و آلاینده ها به تالاب تاکید شد.
    امیری رئیس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان با گرامیداشت روز جهانی تالاب ها بر همکاری جوامع محلی در حفظ و نگهداری از این موهبت الهی تاکید کرد و گفت: مهمترین حافظان تالاب ها و محیط های طبیعی، مردمان بومی و ذینفعانی هستند که در حاشه های آن زندگی می کنند.
    وی از جوامع محلی خواست در حفاظت و حفظ سلامت تالاب ها به عنوان مهمترین اکولوژی با ماموران حفاظت محیط زیست و دلسوزان محیط زیست همکاری کنند.
    حمیدرضا درودیان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و رئیس هیات مدیره یکی از انجمن های مردم نهاد نیز در سخنانی بر مضرات آلاینده ها بویژه کود و سموم شیمیایی و تاثیرات آن بر تالاب ها اشاره کرد و گفت: استفاده از برخی سموم شیمیایی مانند دیازینون به دلیل ماندگاری بالا سلامت انسان ها را تهدید می کند که باید با ارائه برنامه و سیاست هایی از سوی مسئولان نسبت به کاهش مصرف اینگونه سموم توسط جوامع حاشیه تالاب جلوگیری کرد.
    محمد مه رو مدیرعامل یکی از انجمن های مردم نهاد گیلان نیز در این مراسم با بیان اهمیت و کارکرد های تالاب ها به ارائه تاریخچه روز جهانی تالاب پرداخت و گفت: با فراهم کردن شرایط مساعد برای ورود گردشگر و ایجاد اشتغال برای افراد محلی در تالاب ها می توان حفاظت بیشتر از این تالاب ها را فراهم و از تخریب آن جلوگیری کرد.
    وی اظهار داشت: با مدل های سازگار با سیمای منطقه می توان باعث ورود گردشگر و ارتقاء وضعیت معیشتی جوامع محلی شد و با آموزش نیروهای علاقمند از بین جوانان روستاها به عنوان راهنما و ارائه دهنده خدمات رفاهی به گردشگران و رونق شغل در روستاها از تخریب تالاب ها در بلند مدت جلوگیری کرد.
    همچنین دهیار روستای ساحلی سحرخیز محله لاهیجان نیز در این برنامه با اشاره به کشاورز بودن مردم و تعامل مثبت روستاییان با اداره حفاظت محیط زیست ، خواستار تفاهم بیشتر برای منتفع شدن مردم حاشیه تالاب از طریق شیوه های مصرح در قانون شد.
    تالاب امیر کلایه در سال ۱۳۵۴ در کنوانسیون جهانی حفاظت از تالاب ها که در رامسر برگزار شد و به کنوانسیون رامسر مشهور است، به ثبت رسید.
    در این تالاب تاکنون ۱۰۵ گونه گیاهی ، ۱۵ گونه و زیرگونه ماهی و ۱۳۶ گونه پرنده به ثبت رسیده و این تالاب یکی از زیستگاه های مهم و شاخص زیست محیطی در سواحل جنوب دریای خزر به شمار می رود.
    مساحت تالاب امیرکلایه لاهیجان بر اساس آخرین تصاویر هوایی که در سال ۱۳۷۲ گرفته شده؛ ۹۳۵ هکتار است که ۶۵۳ هکتار آن نیزار و بخش نیمه مرطوب و ۲۸۲ هکتار آن نیز پهنه آبی است.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=41893

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *