عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه امسال نیز اعتبارات حوزه پژوهش در لایحه بودجه افزایش پیدا نکرده است گفت: کمتوجهی و عدم تخصیص اعتبارات لازم به حوزه پژوهش پدیده فرار نخبگان را تشدید میکند.
به گزارش گیل و دیلم ،اسدالله عباسی در گفتوگویی اظهار داشت: دولت در لایحه بودجه سال ۹۸ باز هم درصد اعتبارات حوزه پژوهش را افزایش نداده و این کمتوجهی و عدم تخصیص اعتبارات لازم به این بخش بسیار مهم مطمئناً پدیده فرار نخبگان از کشور را تشدید میکند.
عضو هیئت رئیسه مجلس افزایش سالانه سهم اعتبارات حوزه پژوهش را طبق قانون مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: دولت بر اساس ضوابط و مقررات موجود باید هر ساله اعتبارات حوزه پژوهش را به مقدار محسوسی افزایش دهد در حالیکه هنوز این درصد حول محور نیم تا یک درصد سیر میکند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از عزم مجلس برای ارتقاء سهم بودجه پژوهش تا سقف ۱.۵ درصد در سال خبر داد و تصریح کرد: با توجه به اینکه روند بررسی لایحه بودجه سال آینده هنوز در کمیسیون تلفیق مجلس به پایان نرسیده است امکان دارد تغییر و تحولاتی در مفاد آن ایجاد شود.
عباسی توجه به نخبگان کشور و حمایت از دستاوردهای علمی آنان را از تکالیف دولت اعلام کرد و ابراز داشت: مجلس نیز در این مسیر به عنوان قوه قانونگذار سعی میکند با وضع قوانین مشخص و شفاف به طور عملی از نخبگان و پژوهشگران حمایت کرده و مانع از خروج آنها از کشور شود.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس تجاریسازی و خرید ایدهها و ابتکارات پژوهشگران توسط دستگاههای اجرایی را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: این کار علاوه اینکه صرفه اقتصادی بسیار بالایی برای کشور بهدنبال خواهد داشت از سرخوردگی و ناامیدی نخبگان جلوگیری بهعمل میآورد.
وی ایجاد انگیزه و رغبت کافی در پژوهشگران ایرانی را تنها در گرو حمایت دولت و تخصیص اعتبارات لازم دانست و بیان داشت: کمتوجهیهایی که در سالهای گذشته نسبت به مخترعان و پژوهشگران کشور انجام شد نتیجهای غیر از تلف شدن سرمایههای علمی و فرار نخبگان را بهدنبال نداشت.
عضو هیئت رئیسه مجلس با تأکید بر اینکه به علت عدم حمایت مسئولان از نخبگان داخلی سایر کشورها در حال بهرهبرداری از ظرفیتهای علمی دانشمندان ایرانی هستند افزود: با اندکی تغییر در سیاستها و رویکردها در لوایح بودجه میتوان میزان مهاجرت این نخبگان را به مقدار زیادی کاهش داد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس سرمایهگذاری دستگاههای اجرایی کشور بر روی ابتکارات نوآورانه پژوهشگران را خواستار شد و عنوان کرد: خریداری و تجاریسازی ایدههای خلاقانه پژوشگران ایرانی تولید علم را ارتقاء داده و زمینه رشد و توسعه کشورمان را فراهم میکند.
دیدگاهتان را بنویسید