ماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی گفت: تولید و واردات به مجموعه وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد اما این وزارتخانه در اجرای وظایف خود در امور مربوطه موفق عمل نکرده است.
به گزارش گیل و دیلم به نقل از تسنیم، محمدحسین قربانی عصر امروز در نخستین نشست هماندیشی مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با خانواده جهاد کشاورزی استان در رشت اظهار داشت: تولید و واردات به مجموعه وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد اما این وزارتخانه در اجرای وظایف خود در امور مربوطه موفق عمل نکرده است.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با بیان اینکه محوریت توسعه گیلان، بخش کشاورزی است افزود: مجموعه جهاد کشاورزی در گیلان نتوانست در حوزههای مختلف موفق عمل کند، بهطور مثال مازندران در بحث تجهیز مزارع بسیار موفقتر از ما عمل کرد و ما از برنامههای تعیینشده خود عقبتر هستیم.
وی با اشاره به اینکه بهترین راه حفظ زمینهای زراعی تجهیز آنها است تصریح کرد: تجهیز مزارع باعث مقرون به صرفه شدن زراعت برای کشاورزان میشود و در این صورت آنان دیگر به تغییر کاربری اراضی خود فکر نمیکنند؛ تجهیز اراضی در استان نیازمند تلاش و همت همه مدیران و مسئولان استانی است.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر هکتارها زمین که میتوان در آن طیور پرورش داد در اختیار دولت است، در حالی که دولت توان بهرهبرداری از این زمینها را ندارد و اگر این زمینها به بخش خصوصی واگذار شود بسیار مفیدتر خواهد بود.
نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار داشت: سدهای شهرستان رودبار قابلیت توسعه آبزیپروری و سایر فعالیتها را در استان گیلان دارند، از این رو وظیفه داریم که در جهت حمایت بیشتر از این حوزه گام برداریم.
منوچهر جمالی با ابراز اینکه عدم دسترسی مردم به کشتارگاهها باعث میشود که نکات بهداشتی بهطور کامل رعایت نشود گفت: باید نظارتها در این حوزه افزایش یابد، البته نمیتوان با برخوردهای سلبی کاری از پیش برد بلکه باید با تعامل درست با دامداران این مشکل را حل کرد.
وی با اظهار اینکه اجرای کامل طرح هادی باعث توسعه روستاها میشود تصریح کرد: با توجه به کاهش جمعیت در روستاها و مهاجرت جمعیت زیادی از روستاییان بهسمت شهرها میتوانیم با اجرای طرحهایی نظیر طرح هادی، باعث توسعه روستاها شویم و مشکلات روستاییان را حل کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تأکید به اینکه باید به زراعت چوب اهمیت داده شود خاطرنشان کرد: گسترش زراعت چوب در حل مشکلات مردم و توسعه اقتصاد استان مؤثر است، البته باید از واردات چوب نیز با در نظر گرفتن شرایطی حمایت کرد زیرا این کار نیز میتواند کمککننده باشد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار داشت: با توجه به شعار سال و ضرورت رونق تولید در کشور و بهویژه استان گیلان وظیفه داریم که بحث تجهیز اراضی را جدی بگیریم تا بتوانیم در پایان سال توسعه کشاورزی در ابعاد مختلف را شاهد باشیم.
ذبیحالله نیکفر با بیان اینکه اگر دولت نمیتواند وضعیت اقتصادی و اشتغال را بهبود بخشد، حداقل وضعیت موجود را حفظ کند خاطرنشان کرد: بهطور مثال در بحث چای دولت باید با استخدام ناظران متخصص، قیمت چای را بهنفع کشاورزان تغییر دهد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۶۰۰ هزار تن برنج وارد کشور میشود تصریح کرد: این وضعیت اصلاً بهنفع کشاورزان کشور نیست و دولت موظف است که محدودیتهایی برای واردات برنج در نظر بگیرد تا از برنج داخلی حمایت شود و زحمات کشاورزان نیز هدر نرود.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس با تأکید بر اینکه هدف از تجهیز اراضی آمادگی زمین برای کشت دوم است افزود: باید برای ترویج کشت دوم و همچنین افزایش سطح کشت اراضی اقدامات لازم صورت گیرد، زیرا این کار در نهایت به اقتصاد روستاییان کمک شایانی میکند.
دیدگاهتان را بنویسید