×

دستیابی به دانش تولید کلوچه فراسودمند و رنگ خوراکی از چای

  • کد نوشته: 45557
  • ۱۳۹۸-۰۲-۱۸
  • 76 بازدید
  • ۰
  • رییس پژوهشکده چای کشور گفت: این پژوهشکده تاکنون به دانش تولید ۲۰محصول جدید و فناورانه از چای نظیر رنگ خوراکی، کلوچه فراسودمند دست یافته است. به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایسنا ،بر اساس اعلام پژوهشکده چای کشور در برخی از کشورهای تولیدکننده عمده چای، این محصول در صنایع غذایی، دارویی، رنگ سازی و […]

    دستیابی به دانش تولید کلوچه فراسودمند و رنگ خوراکی از چای
  • رییس پژوهشکده چای کشور گفت: این پژوهشکده تاکنون به دانش تولید ۲۰محصول جدید و فناورانه از چای نظیر رنگ خوراکی، کلوچه فراسودمند دست یافته است.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایسنا ،بر اساس اعلام پژوهشکده چای کشور در برخی از کشورهای تولیدکننده عمده چای، این محصول در صنایع غذایی، دارویی، رنگ سازی و لوازم آرایشی – بهداشتی کاربرد دارد.

    محمدنقی پاداشت رییس پژوهشکده چای کشور در این خصوص گفت: در بسیاری از کشورها، از چای افزون بر چای سیاه و سبز در تولید محصولات دیگری نظیر عطر، اسانس، بستنی، کیک و کلوچه و فرآورده هایی چون پودر، عصاره و نوشابه چای، چای سرد، چای فوری، قرص، قطره و روغن بذر چای استفاده می‌کنند.

    وی در خصوص ارزش افزوده فرآورده‌های جدید چای مثالی زد و افزود: قیمت جهانی هر کیلوگرم چای خشک سیاه ۴دلار و ۸۶سنت است؛ این درحالی است که هر شامپو چای ۳۰۰میلی لیتری ۱۵دلار و هر بسته قرص چای هم تا ۲۵دلار فروخته می‌شود.

    پاداشت ادامه داد: ارزش تقریبی نیمی از محصول برگ سبز چای تولیدی کشور، حدود ۱۲۹میلیارد تومان است که اگر از همین مقدار برگ سبز چای برای محصولات جدید و جانبی استفاده شود تا ۵برابر معادل ۶۴۵میلیارد تومان ارزش افزوده به دنبال دارد.

    رییس پژوهشکده چای کشور افزود: این پژوهشکده تاکنون به دانش تولید ۲۰محصول جدید و فناورانه از چای نظیر عرق چای، عصاره سبز، رنگ خوراکی، بستنی چای، کلوچه فراسودمند، ساپونین که در تولید سموم کشاورزی کاربرد دارد، روغن بذر چای و انواع نوشیدنی های چای دست یافته است.

    پاداشت خاطرنشان کرد: آخرین پژوهش‌های حوزه به‌زراعی چای و دانش تولید محصولات فناورانه و جانبی چای را که در این پژوهشکده تهیه می‌شود، هر سال در قالب کتابچه‌ای به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک‌های علم و فناوری، وزارتخانه های صمت و جهاد کشاورزی، سازمان چای، صندوق توسعه حمایت از چای و حتی برخی از اتحادیه‌ها و اصناف مرتبط با صنعت چای قرار می‌دهیم.

    رییس پژوهشکده چای کشور با تاکید بر این موضوع که دست یابی به دانش فنی تولید یک محصول به تنهایی کافی نیست، گفت: محصولی که به عنوان یک تولید فناورانه معرفی می‌شود، مراحل تولید را در سطح آزمایشگاه گذرانده و برای اینکه به مرحله تجاری سازی برسد، باید بررسی های اقتصادی و مالی آن انجام شود تا سرمایه گذاران از توجیه پذیر بودن تولید انبوه آن فرآورده جدید مطمئن شوند.

    پاداشت با اشاره به اینکه در حوزه پژوهش به بررسی اقتصادی و مالی یک محصول فناورانه جدید، طرح نیمه صنعتی می‌گویند، گفت: از ۲۰محصول فناورانه و جانبی چای که در این پژوهشکده معرفی شده ۲محصول رنگ خوراکی و کلوچه فراسودمند چای، مراحل پایانی طرح نیمه صنعتی یا بررسی مالی و اقتصادی را پشت سر می‌گذارند تا پایان امسال برای تجاری سازی و تولید انبوه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت.

    وی با اشاره به اعتبارات محدود بخش پژوهش گفت: اعتبارات این پژوهشکده صرف دستیابی به دانش فنی و معرفی محصولات جدید می شود و اعتبار چندانی برای بررسی مالی و اقتصادی دستاوردها باقی نمی‌ماند و برای این کار نیاز به مشارکت مالی سرمایه گذاران است.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=45557

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *