مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان از کشف یک پناهگاه با معماری دستکند در سیاهکل خبر داد.
به گزارش گیل و دیلم، امیر انتخابی گفت: با توجه درخواست اهالی یکی از روستاهای ییلاقی شهرستان سیاهکل مبنی بر احتمال وجود یک پناهگاه یا غار در بافت تاریخی روستا و پیگیری موضوع توسط استانداری گیلان، بازدیدهای اولیه از محل مورد نظر انجام شد و با توجه به شواهد موجود، مقرر شد مجوزهای لازم از پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی برای گمانه زنی و بازگشایی فضای مورد نظر اقدام شود.
وی ادامه داد: در این راستا پس از اخذ مجوزهای لازم، تیمی از کارشناسان معاونت میراث فرهنگی به محل مورد نظر اعزام شد که پس از کاوشِ یک گمانه و بازگشایی دهانه موجود با بقایای معماری یک پناهگاه دستکندِ ارزشمند مواجه شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان افزود: این پناهگاه دستکند که در دل یک تپه طبیعی و در ملک شخصی یکی از اهالی روستا قرار دارد دارای مساحت تقریبی ۳۹۰ مترمربع و طول تقریبی ۹۸ متر است و ارتفاع آن در بخش های مختلف، متنوع بوده و از حدود یک متر در محدوده ورودی تا حدود ۴ متر در بخش های میانی متغیر است.
وی خاطرنشان کرد: معماری فضای مکشوفه کاملاً دستکند بوده و از هیچ گونه مصالحی برای ایجاد فضا در ساخت آن استفاده نشده است و به نظر می رسد از آن به عنوان پناهگاه و مأمنی در مواقع اضطراری و خطر استفاده شده است.
امیرانتخابی گفت: این دومین معماری دستکند است که از سال گذشته تاکنون در مناطق ییلاقی شهرستان سیاهکل، کشف شده است.
وی درخصوص قدمت این پناهگاه ادامه داد: شواهد اولیه و سطحی متعلق به دوره ایلخانی و تیموری در داخل پناهگاه، کشف شد، اما تعیین قدمت دقیق تر، نیازمندِ اجرای کاوش های باستان شناسی در این محدوده است.
وی گفت: با توجه به اهمیت و ارزش اثر فوق مقرر شده، در ابتدا نسبت به تهیه اضطراری پرونده و ثبت اثر در فهرست آثار ملی کشور اقدام شود و به موازات آن نیز، پیگیریِ اخذ اعتبار و مجوز های لازم برای آغاز کاوش های باستان شناسی انجام شود.
به گزارش گیل و دیلم، دورنمای اجرای طرح نیز، آماده سازی اثر برای بازدید گردشگران، با محوریت تمهیدات حفاظتی و تلاش برای توسعه پایدار گردشگری در روستای مذکور خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید