مدیر امور آب و فاضلاب روستایی لاهیجان گفت: مهاجرت های غیرقابل کنترل مهمترین چالش این شهرستان در بخش آبرسانی روستایی است که کاهش منابع آبی این مناطق را به دنبال داشته است.
به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایرنا، بهارک مهدی پور روز دوشنبه در گفت و گویی، مهمترین چالش شهرستان لاهیجان در بخش آبرسانی روستایی را مهاجرت مسافران در فصل گرم سال به این مناطق دانست و افزود: مهاجرتهای غیر قابل کنترل موجب میشود منابع آبی کاهش یابد زیرا شبکهها و زیرساختها برای اهالی روستاهای این شهرستان ساخته شده و نمی توانند پاسخگوی نیاز مردم روستایی این شهرستان باشند.
وی فرسودگی شبکهها و خط انتقال آب، کاهش دبی چشمهها و چاهها، افزایش مصرف آب در فصل گرم و بالا رفتن مصرف آب شرب در تابستان در مناطق روستایی شهرستان لاهیجان را از جمله مشکلات در حوزه آبرسانی روستایی ذکرکرد.
وی اظهار داشت: لازم است اصلاح شبکههای شهرستان و بازسازی تاسیساتی که بیش از ۲۰ سال قدمت دارند دردستور کار قرار گیرد و نسبت به تغییر دیزل ژنراتورهای مجتمعها نیز اقدام شود.
مدیر آبفار لاهیجان گفت: ۳۴ ایستگاه پمپاژ، ۵۶ مخزن ذخیره آب شرب با ظرفیت ۱۶ هزار مترمکعب آبرسانی روستایی شهرستان لاهیجان را برعهده دارند و ۱۰ حلقه چاه، ۱۶ باب چشمه و تاسیساتی که در آستانه اشرفیه قرار دارند از جمله منابع تأمین آب لاهیجان به شمار میروند و بخشی از آب مناطق روستایی نیز در تبادل آبی که با امور آبفای شهری لاهیجان صورت میگیرد، تأمین میشود.
وی یادآوری کرد: در مجموع ۲۵۰ کیلومتر خط انتقال و یک هزار و یکصد کیلومتر شبکه توزیع آب روستایی در شهرستان وجود دارد.
وی درباره دیگر مشکلات آبرسانی در حوزه روستایی لاهیجان گفت: نوسانات برق در ایستگاههای پمپاژ اتفاق میافتد که در قبال هر یک ساعت قطعی برق، ۲۴ ساعت شبکه از بهره برداری خارج میشود.
مهدی پور تعویض خط انتقال ۳۰ کیلومتری که به علت فرسودگی دلیل عمده شکستهای خطهای لوله آبرسانی بخش رودبنه این شهرستان است را خواستار شد و گفت: فرسودگی لولههای متصل به مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی که تأمین کننده آب شرب ۱۴ هزار مشترک رودبنه است و قسمتی از روستاهای بخش مرکزی را هم تأمین میکند، از دیگر مشکلات آبرسانی لاهیجان است.
۲۷ هزار مشترک روستایی در بخشهای مرکزی و رودبنه لاهیجان وجود دارد که آب شرب روستاهای شمالی از طریق حفر چاههای عمیق در بستر رودخانه سفیدرود و بخشی مرکزی از طریق چشمهها و کمک گرفتن از آب شهری و تصفیه خانه سنگر تأمین میشود.
شاخص بهره مندی روستاییان لاهیجان از آب شرب بهداشتی در ۱۸۱ روستای این شهرستان بیش از ۸۶ درصد است.
لاهیجان با دو بخش مرکزی و رودبنه، در ۴۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید