فرمانده مرزبانی استان گیلان از ساماندهی قایقهای تفریحی غیرمجاز در استان گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی شناورهای موتوری با شناسایی مالکین، تعیین صلاحیت انتظامی، آموزش غریق نجات و تجهیز وسایل ایمنی و تعیین ساعات تردد آنها در حال اجراست.
سرهنگ کیاست سپهری پیش از ظهر امروز در نشستی خبری در رشت اظهار داشت: اشراف اطلاعاتی و حضور محسوس و نامحسوس نیروهای مرزبانی در طول نوار مرزی استان باعث شد که گیلان یکی از استانهای امن و با ثبات کشور از لحاظ انتظامی و مرزبانی باشد.
فرمانده مرزبانی گیلان با بیان اینکه گیلان مشکلات و تهدیدات امنیتی استانهای مرزی دیگر را ندارد، افزود: با گسترش طول نوار ساحلی و مرزی و حضور مداوم ماموران مرزبانی در حال حاضر اشراف خوبی در سراسر نوار مرزی ساحلی حاکم شده است.
وی همکاری و تعامل با مرزبانان کشورهای همسایه را یکی از عوامل موثر در کنترل مرزها اعلام و خاطرنشان کرد: با کشورهای همسایه بهویژه جمهوری آذربایجان تعامل خوب و گستردهای داریم بهنحوی که مشکلات و مسائل احتمالی در کوتاهترین زمان ممکن برطرف میشود.
سپهری حراست از مرزها را بدون تعامل و همکاری مرزنشینان سختکوش گیلانی با مرزبانی استان غیرممکن دانست و گفت: تعامل با مردم و مرزنشینان یک امر دوسویه است و در طول نوار مرزی و ساحلی اگر مرزنشینان و سواحل نشینان کمک نکنند در تامین امنیت موفق نیستیم.
وی با اشاره به شعار امسال هفته ناجا با عنوان “همه با هم برای امنیت و آرامش” تصریح کرد: این شعار یعنی حضور حداکثری مردم برای تامین امنیت که این امر در مورد مرزنشینان و ساحل نشینان گیلانی با مشارکت، هوشیاری و همکاری که با پاسگاههای مرزی ساحلی دارند بهخوبی اتفاق افتاده است.
فرمانده مرزبانی استان گیلان با بیان اینکه موضوع حریم ۶۰ متری دریا تا اواخر سال گذشته در استانهای شمالی و جنوبی مغفول واقع شده بود، گفت: این حریم ۶۰ متر متعلق به آیندگان ما است و ما نباید اجازه دهیم این میراث توسط افراد حقیقی و حقوقی تصرف شود.
سپهری با تأکید بر اینکه مردم گیلان، گردشگران و مسافران باید بهراحتی به حریم ۶۰ متر و سواحل زیبای دریای خزر ورود داشته باشند، افزود: در سالهای گذشته حدود ۵۷۰ مورد تعرض به حریم سواحل گزارش شده است که بحث آزادسازی این حریم ۶۰ متر پس از مستندسازی در دستور کار قرار دارد.
وی از ساماندهی قایقهای تفریحی غیرمجاز در استان گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی شناورهای موتوری با شناسایی مالکین، تعیین صلاحیت انتظامی، آموزش غریق نجات و تجهیز وسایل ایمنی و تعیین ساعات تردد آنها در حال اجراست.
فرمانده مرزبانی گیلان با بیان اینکه تاکنون یک هزار و ۴۴ فروند شناور و قایق موتوری غیرمجاز در این طرح قرار گرفتهاند، گفت: حدود ۲ هزار قایق غیرمجاز دیگر نیز که بیشتر در امر گردشگری و تفریحی فعال هستند به مرور در طرح ساماندهی قرار میگیرند.
سپهری به شناسنامهدار شدن و فعالیت قایقها و شناورها با پلاک، کد و رنگ خاص در سطح سواحل و دریا در طرح ساماندهی قایقهای تفریحی اشاره کرد و افزود: در راستای این طرح در نیمه نخست امسال ۱۶۴ فروند شناور و قایق غیرمجاز در گیلان توقیف و تحویل مراجع قضایی شدند.
وی همچنین از برخورد قاطعانه با برداشت غیرمجاز شن و ماسه در استان خبر داد و گفت: در ۶ ماهه نخست امسال بالغ بر ۵۵ دستگاه خودروی حامل شن و ماسه غیرمجاز توقیف و تحویل مقامات قضایی شد و برای متخلفان تشکیل پرونده داده شد.
استان گیلان ۲۷۲ کیلومتر مرز ساحلی(آبی) و ۳۸.۵کیلومتر مرز رودخانهای و خشکی دارد که از لحاظ خشکی با جمهوری آذربایجان و از لحاظ آبی با کشورهای آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان هم مرز است.
منبع: خبر گزاری تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید