معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بیان کرد: ۱۰ پرونده ثبتی منقول از قدیمیترین آثار متعلق به دوره ایلخانی تا دوره معاصر به شورای سیاست گذاری ثبت کشور ارسال شده است.
به گزارش گیل و دیلم ،ولی جهانی روز شنبه در گفت و گویی افزود : مجسمه آناهیتا فومن، اسب آبی میدان شهید انصاری (چهار راه گلسار رشت)، در چوبی مسجد آقا سید عباس، منبر چوبی مسجد حاج صمد خان، سنگ قبر پیر قطب الدین، سنگ قبر پری سلطان، بخشی از کتیبه سر در ورودی قلعه رودخان، لکوموتیو اداره بنادر و دریانوردی بندرانزلی، سنگ قبر عون بن علی، ضریح چوبی مقبره سلیمان داراب” پرونده هایی هستند که برای ثبت ملی ارسال شده است.
وی همچنین اظهار داشت: دو بنا از سه بنای تاریخی معرفی شده گیلان به منظور واگذاری به صندوق حفظ احیای کشور در دومین جلسه نفایس کشور مورد تایید اعضاء و کمیته مربوطه قرار گرفت.
جهانی افزود: این تصمیم در دومین جلسه کمیته ملی نفایس ملی کشور به ریاست دکتر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون میراث فرهنگی کشور و مدیران ستادی و استانی که بهصورت حضوری و مجازی برگزار شد، اتخاذ گردیده است.
وی گفت: بنای تاریخی کاروانسرا “تیتی” به دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی مناسب و دارا بودن شاخص های معماری مربوط به کاروانسراهای کشور و تمایز آن با دیگر کاروانسرا های کشور و قرارگیری در منطقه ای کوهستانی – جنگلی به عنوان یکی از بناهای ارزشمند و جزو نفایس ملی کشور تصویب شد.
وی همچنین اضافه کرد:حمام تاریخی مریان دیگر بنای معرفی شده قابل واگذاری به صندوق بود که این بنا در ۲۲ کیلومتری ارتفاعات شهرستان تالش و در روستای مریان قرار دارد و به عنوان یکی از بناهای واگذاری مورد تایید اعضا و کمیته نفایس کشور قرار گرفت.
جهانی بیان کرد: بنای تاریخی خانه صادقی در شهر لاهیجان دیگر بنای معرفی شده بوده که در داخل بافت تاریخی شهر قرار گرفته و در حال حاضر به عنوان اداره میراث فرهنگی شهرستان لاهیجان مورد استفاده قرار میگیرد و مقرر است به عنوان یک بنای تاریخی ارزشمند مورد مطالعه و بررسی بیشتر قرار گیرد و در صورت تصویب کمیته نفایس قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارد و می تواند به سرمایه گذاران خصوصی واگذار شود.
گیلان با دارا بودن یک هزار و ۱۷۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، رتبه چهارم به لحاظ تراکم آثار تاریخی را در کشور دارد
دیدگاهتان را بنویسید