×

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا؛ پنج شنبه برای ادامه محدودیت‌ها تصمیم گیری می‌شود | بیشترین میزان ابتلا در رستوران ها است

  • کد نوشته: 67224
  • ۱۴۰۰-۰۱-۲۹
  • 165 بازدید
  • ۰
  • سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: محدودیت‌ها تا پایان هفته ادامه دارد و پنج شنبه برای ادامه پیدا کردن آن تصمیم گیری می‌شود. به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم به نقل از باشگاه خبرنگاران، علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز در ستاد ملی مقابله با کرونا، تا آخر هفته محدودیت‌ها را تمدید […]

    سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا؛  پنج شنبه برای ادامه محدودیت‌ها تصمیم گیری می‌شود | بیشترین میزان ابتلا در رستوران ها است
  • سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: محدودیت‌ها تا پایان هفته ادامه دارد و پنج شنبه برای ادامه پیدا کردن آن تصمیم گیری می‌شود.

    به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم به نقل از باشگاه خبرنگاران، علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز در ستاد ملی مقابله با کرونا، تا آخر هفته محدودیت‌ها را تمدید کردیم و بر اساس آن پنجشنبه برای ادامه محدودیت تصمیم می گیریم.

    او افزود: موج چهارم از نظر سرعت انفجاری سرایت و افزایش ورودی بیمارستان‌ها و بیماران مثبت سرپایی با موج‌های قبلی خیلی متفاوت است و پیش بینی ما این است که این هفته و هفته آینده با همین سرعت شتابان، این موج ادامه دارد و ممکن است دو هفته آینده به پایان پیک برسیم، اما با توجه به حجم مراجعین و بیماران باز هم مشکلات ادامه دارد.

    رییسی تصریح کرد: متاسفانه روند ابتلای بیماران و مراجعان دو تا سه برابر شده است. این ویروس جهش یافته ویروس غالب کشور است و اکثر مبتلایان ما به ویروس جهش یافته مبتلا هستند نه ویروس وووهان، در برزیل یک فاجعه به تمام معنا پیش آمده و ما امیدواریم با برنامه ریزی‌های به عمل آمده بتوانیم موج را کنترل کنیم.

    رییسی افزود: انتظار ما این است که در دهه اول خرداد، بازوی نزولی موج را داشته باشیم. با توجه به اینکه طرح محدودیت هوشمند را اعلام کرده ایم میزان رعایت شیوه نامه‌ها هنوز فقط با ۳۰ تا ۴۰ درصد رعایت در استان‌های قرمز و نارنجی مواجه هستیم و این خطرناک است. امروز رئیس جمهور تاکید شدیدی بر رعایت شیوه نامه ها داشتند. امروز عصر یک کمیته فوق العاده امنیت ملی برگزار شد. فردا هم جلسه‌ای با روسای دانشگاه‌ها داریم و همه دستگاه‌ها موظف اند که به رعایت بهتر و بیشتر قوانین شیوه نامه ‌ها بپردازند.

    سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: محدودیت‌ها به شکل مطلوبی که مد نظر ماست رعایت نمی‌شود حتی در ادارات ضروری نیز ما شاهد رعایت شیوه نامه ها نیستیم و توقع داریم در صورت لزوم کاملا تعطیل کنند و فقط در حد پاسخگویی به نیاز مردم فعال باشند. تا کنون بعضی از ادارات به خوبی از دستورات تمکین نکرده اند و این باعث می شود که بحث حمل و نقل عمومی نیز ادامه دار باشد.

    او بیان کرد: بخش زیادی از محدودیت‌ها در حوزه آموزش است که کاملا رعایت می شود. بخش دیگر در حوزه فرهنگی و مذهبی مثل نماز جمعه و مراسم مذهبی و سینما و تئاتر است که رعایت شده و بخش‌های بعدی مشاغل و در نهایت، ترددهاست. در مورد مشاغل، با توجه به حمایت اندکی که از مشاغل شده و ضمن عذرخواهی از مشاغل و اصناف، ما توقع رعایت داریم، زیرا بعضی از مغازه داران مشغول کار هستند و برخی دیگر می‌گویند چرا من فعالیت نکنم.

    رییسی تصریح کرد: در مورد مترو هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم، زیرا نیازمند تسهیلات اساسی مثل افزایش ظرفیت و واگن ها هستیم که شدنی نیست. از حمل و نقل هوایی و راه آهن قدردانی می کنیم زیرا تا ۹۰ درصد رعایت می کنند و از آن‌ها سپاسگزاریم. اما در اتوبوس‌های درون شهری شاهد عدم رعایت شیوه نامه‌ها هستیم.

    بیشترین میزان ابتلا به کرونا در رستوان ها اتفاق می افتد

    سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در حال حاضر برخی از رستوران‌ها در تهران همچنان مشغول به کار هستند. طبق مطالعات خارجی بیشترین میزان ابتلا در رستوران‌ها اتفاق می افتد. در هفته سوم و چهارم فروردین، شاهد بازوی بالارونده‌ی آمار مرگ و میر و ابتلا بوده ایم. در این موج جدید، شاهد سرعت ثابت افزایش آمار بوده ایم به صورتی که در موج‌های قبلی این سرعت و شدت تا این حد نبود. وقتی میزان بستری افزایش می‌یابد و شاهد افزایش مرگ و میر نیز هستیم.

    او گفت: در هفته گذشته ۲۰ هزار بستری مثبت و ۱۸۰۰ مرگ داشته ایم. در حال حاضر تعداد بیماران بستری ما حدود ۴۳ هزار بستری است و تا ۶۰ هزار بستری را نیز پیش بینی کرده ایم به صورتی که هنوز به اوج و قله پیک نرسیده ایم.

    رییسی بیان کرد: این هفته ۱۴۱هزار بیمار سرپایی داشته ایم که درصدی بستری می شوند و درصدی فوت می‌کنند. افزایش بی سابقه‌ای در موج چهارم وجود دارد که قابل قیاس با موج‌های قبلی نیست و همه‌ی این‌ها هشداری است برای رعایت هرچه بیشتر و بهتر شیوه نامه‌های بهداشتی، از ۲۶ اسفند تا ۱۸ فروردین، رنگ بندی قرمز شهر‌ها بسیار افزایش داشته است. ما رنگ بندی سیاه نداریم. وقتی شاخص یک استان ۲۸ است ما قرمز با شتاب بالا اعلام می کنیم و مشکی معنایی ندارد. ۲۵۸ شهر ما در وضعیت خیلی پرخطر هستند و فقط ۱۱ شهر آبی داریم.

    او افزود: در ۶ استان اصفهان البرز همدان مازندران فارس آذربایجان شرقی، ۷۱ درصد نقض قرنطینه در کل کشور شکل گرفته است. حدود ۲۱ هزار نفر تا کنون با وجود تست مثبت اقدام به تردد و سفر کرده اند که با آن‌ها برخورد شدیدی خواهد شد. در مورد نقض تردد شبانه، تهران با ۶۶ درصد نقض تردد صدرنشین جدول است.

    رییسی بیان کرد: در شهر‌های قرمز ۷۴ درصد و در شهر‌های نارنجی ۷۰ درصد از اصناف، با طرح و محدودیت‌ها همکاری نداشته اند و ما در محدودیت ها موفق نبوده ایم و درست اجرا نکرده ایم.

    سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد واکسن گفت: تا کنون بر اساس برنامه ریزی‌هایی که در سطح دنیا شده بود قرار بود ۲۱ میلیارد دز واکسن تولید شود که چنین امری امکان پذیر نیست این عدد به ۱۱ میلیارد دز رسید که ۳ میلیارد دز به سبد کوواکس تعلق گرفت.

    رییسی گفت: در حال حاضر سه واکسن در دنیا اعتبار دارد که همه از آن استفاده می‌کنند، واکسن‌هایی که فاز ۱ و ۲ را به درستی طی بکنند در فاز سوم مشکلی ندارند.
    او در مورد میزان اثربخشی واکسن‌ها گفت: مثلا اگر به صد نفر واکسن بزنیم ۶۰ نفر کرونا نمی‌گیرند، اما آن ۴۰ درصد اگر بگیرند بیماری شان شدید نمی‌شود. توصیه ما و بهداشت جهانی این است که مردم واکسن‌های تایید شده را تزریق کنند و به میزان اثر بخشی آن توجهی نداشته باشند.

    رییسی بیان کرد: تا کنون ۸۴۰ دز میلیون واکسن در سطح دنیا تزریق شده است. اتحادیه اروپا ۲۲ درصد و آمریکا ۱۴ درصد از کل واکسن‌های دنیا را خریده اند و این یعنی ۳ برابر جمعیت و نیازشان واکسن تهیه کرده اند. کانادا ۵ درصد واکسن خریده و ۴ برابر نیازش واکسن تهیه کرده است. آمریکا ۱۹۸ میلیون دز واکسن تزریق کرده است که بیشترین میزان دریافت واکسن است، اما تا کنون کمتر از یک سوم از جمعیتش را واکسینه کرده است. چین نیز ۱۸۰ میلیون دز واکسن را تزریق کرده است یعنی ۹ درصد جمعیتش را واکسینه کرده است یعنی ۹۱ درصد مردمش هنوز واکسن دریافت نکرده اند در حالیکه خودش تولید کننده و صادر کننده‌ی واکسن است.

    او گفت: ما از ۵۰۰ هزار دز، ۱۲۷ هزار دز واکسن از هند دریافت کرده ایم و بقیه اش باقی مانده است، کانادا تا کنون کلا ۲.۲ درصد جمعیتش را واکسینه کرده است، قزاقستان، کره جنوبی (مهد ساخت واکسن آسترازنکا) عمان، ژاپن و … تا کنون کمتر از ۳ درصد از جمعیتشان را واکسینه کرده اند.

    رییسی افزود: واکسن رازی، وزارت دفاع (فخرایی) پاستور، سیناژن به فاز دو و سه رسیده اند و این خبر خوبی است، چون همزمان با فاز سه فاز صنعتی از تیر ماه به بعد آغاز می‌شود، ما تا کنون ۴۲۰ هزار دز واکسن از روسیه وارد کروه ایم ۶۵۰ هزار دز از چین، ۱۲۵هزار دز از هند، ۷۰هزار دز از کره جنوبی، واکسن وارد کرده ایم و تا امشب تعداد دریافت کنندگان واکسن، به ۵۱۰هزار نفر رسیده است.

    او ادامه داد: در مجموع ۱میلیون و ۸۹۵ هزار دز واکسن دریافت کرده ایم. ما در اردیبهشت ماه خبر‌های خوبی برای مردم داریم، طرح شهید سلیمانی کمک بسیار مهمی به ما در کنترل موج چهارم کرونا می‌کند به ویژه در واکسیناسیون گسترده از ظرفیت‌های این طرح استفاده خواهیم کرد.

    رییسی گفت: سه برابر مورد نیاز موج قبلی تخت بیمارستانی تجهیز کرده ایم و برای مهار این موج آماده ایم. مردم نگران نباشند و با رعایت شیوه نامه‌ها به ما کمک بکنند.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=67224

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *