سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با ابراز نارضایتی از رعایت ۶۶ درصدی رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور، در عین حال از آغاز واکسیناسیون گروه سنی ۶۸ سال به بالا از دوشنبه هفته جاری خبر داد.
به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: جلسه امروز با ریاست رییس جمهور و حضور همه اعضا تشکیل شد. مروری بر وضعیت ویروس جهش یافته دلتا در سطح دنیا داشتیم. بیش از ۶۵ کشور دنیا هستند که این ویروس در آنها شناسایی شده است و همچنان کشورهای دیگر را هم در برمیگیرد و ویروسی با قدرت سرایت بالاتر است و در حال حاضر در کل کشور ما نیز در حال چرخش است و در استانهای مختلف رد پایش وجود دارد.
*روند صعودی کرونای دلتا در ۲۵ استان کشور
وی گفت: وضعیت فعلی در دنیا نشان میدهد بیشترین ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور برزیل بعد هند و بعد اندونزی و سپس روسیه است که درگیری زیادی عمدتا با ویروس دلتا دارند. در ایران نیز ۲۵ استان روند صعودی دارند و تقریبا اکثر شهرهایشان دارد درگیر میشود.
*وضعیت شهرهای درگیر کرونا
رییسی با اشاره به آخرین وضعیت رنگبندی کرونایی کشور و با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۳ شهرستان قرمز، ۱۸۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۹ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند، گفت: بیشترین شهرهای درگیر بیماری شامل کرمان که ۱۶ شهر درگیر، فارس با ۱۳ شهر، تهران با ۱۳ شهر، مازندران ۱۳ شهر، هرمزگان ۱۲ شهر، سیستان و بلوچستان ۱۰ شهر، بوشهر ۸ شهر و یزد ۸ شهر درگیر بیماری دارند. سایر استانها مانند گلستان و گیلان و همچنین اصفهان بین پنج تا شش شهرشان درگیر است. در برخی ازاستانها یک یا دو شهر هستند که به معنی تغییر رنگ به سمت قرمز است.
*رعایت ۶۶ درصدی پروتکلهای بهداشتی در کشور
وی با ابراز نگرانی از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور نیز گفت: باید این نکته را مد نظر قرار دهیم یکی از جاهایی که باید عدم رضایت خود را اعلام کنیم بحث عدم رعایت پروتکلها است.
رییسی گفت: متاسفانه با این هشدارهایی که داده می شود میزان رعایت پروتکلها حدود ۶۶ درصد است که بسیار جای تاسف است و نیاز است که مراقبت بیشتری انجام دهیم و پروتکل ها اگر زیر ۸۵ درصد رعایت شود قطعا کارساز نخواهد بود.
رئیسی تاکید کرد: ما نه تنها شاهد افزایش رعایت پروتکلها طی هفتههای گذشته نیستیم بلکه علی رغم شیوع بیماری، میزان رعایت پروتکلها پایین میآید و نیازی به ذکر عدد و رقم نیست و شاید خود مردم هم متوجه هستند که عادیانگاری ایجاد شده است و مردم کمتر ماسک میزنند یا تجمع بیشتر است که این میتواند آسیبزا باشد و از مردم خواهش میکنم اوضاع را جدی بگیرند.
*افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور از هفته جاری
رییسی همچنین درباره واکسیناسیون کرونا نیز گفت: خبر خوب اینکه از این هفته روند واکسیناسیون در کشور بسیار بهتر خواهد شد. میزان قابل توجهی واکسن دیروز و امروز به دست ما رسیده و در این هفته هم خبر خوبی هست که واکسن دوباره خواهد رسید و سرعت واکسیناسیون بالاتر خواهد رفت.
*واکسیناسیون سنین ۶۸ سال به بالا از دوشنبه
وی همچنین گفت: از روز دوشنبه از گروه ۷۰ سالههایی که قبلا برای واکسیناسیون فراخوان شده بودند، دو سال پایین تر خواهیم آمد و به این ترتیب واکسیناسیون گروه سنی ۶۸ سال به بالا، از دوشنبه شروع خواهد شد.
*بدون پیامک به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنید
رییسی تاکید کرد: البته از مردم خواهش می کنیم افرادی به مراکز مراجعه کنند که پیامک برای آنها ارسال شده است و بدون فراخوان حضور پیدا کنند؛ چراکه قاعدتا تجمع ایجاد میشود. مراکز تجمیعی واکسیناسیون را زیاد و ظرفیت تزریق را بالا بردهایم اما تاکیدمان این است که بدون نوبت دهی مراجعه نکنند و اینکه دو و سه صبح بروند و اسم بنویسند، روشی منسوخ شده است و آن را توصیه نمیکنیم. مردم بدانند اگر واقعا نوبت داده نشده مراجعه نکنند و به تدریج همه افراد را برای واکسیناسیون دعوت خواهیم کرد.
*رستورانها از نقاط شناخته شده سرایت کرونا
وی تاکید کرد: مردم بدانند رستورانها یکی از نقاط شناخته شده برای سرایت بیماری هستند. همچنین تالارهای پذیرایی، سالنهای سینما و تئاتر، پاساژ و بازار سربسته، استخر سرپوشیده، باشگاه بدنسازی، شهربازیها و نمایشگاهها در فضای بسته هستند و امروز در مصوبات مقرر شد که روی این مراکز دقت بیشتری شود.
*تاکید بر کنترل مرزهای شرقی کشور
وی همچنین بر لزوم کنترل مرزهای کشور تاکید کرد و افزود: در جلسه امروز همچنین بر کنترل مرزها بویژه مرزهای شرقی کشور تاکید شد و نیروهای مسلح و نیروی انتظامی به شکل فعال اقدام میکنند. اما مشکل اصلی ما مبادی خروجی و ورودی غیر رسمی است و با توجه به تحولات افغانستان حجم مراجعین بیشتر است و نیاز به دقت بیشتر است.
*بررسی ۲۶ کشتی و شناور در دو هفته گذشته
رییسی ادامه داد: از طرفی مرزهای آبی همواره مدنظر است. طی دو هفته قبل ۲۶ کشتی و شناور بررسی شدند و افراد مثبت ایزوله شوند و کشورهای برزیل، عراق، آلمان، عمان، هند، امارات، مالزی شناورهایی فرستادند و پس از کنترل کشتی دیدند ۶۵ نفر کرونا مثبت در این کشتیها بودند که اقدامات لازم برایشان صورت گرفت و ایزوله شدند.
*شایعه خفگی بیماران در بیمارستانها با قطعی برق ؛ برق پشتیبان داریم و تا کنون مشکلی نداشتیم
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین درباره قطعی برق و مشکلات ناشی از آن در مراکز درمانی و برخی حاشیهسازیهای اخیر در فضای مجازی، نیز گفت: قطع شدن برق خوشایند نیست و همه از این موضوع ناراحت هستند. اما این که گفته شود با قطعی برق CCU و ICU از کار میافتد و بیماران خفه میشوند، شایعه است و باید کنار گذاشته شود. در بحث اعتبار بخشی بیمارستانها همیشه یکی از بخشهای اصلی، برق اضطراری است و به هر دلیلی ممکن است در هر جای دنیا قطعی برق رخ دهد و معنای آن این نیست که همان زمان که برق قطع شود، برق اتاق عمل هم قطع میشود. ما برق پشتیبان داریم و تاکنون مشکلی در این زمینه نداشتیم.
وی افزود: از قطع شدن برق دفاع نمیکنم اما برای مردم تشویش ایجاد نکنید. اگر بیمارستانی قرار باشد با قطع برق همه چیزش از کار بیفتد که دیگر بیمارستان نیست و باید درب آن را ببندیم و اگر چنین چیزی رخ دهد اشکال از بیمارستان است. قطعی برق برایمان دردسر ایجاد میکند اما مدیریت سلامت داریم.
اطمینان از رعایت زنجیره سرد واکسنهای کرونا
رییسی ادامه داد: همین موضوع برای واکسنها هم است. به مردم قول میدهم که از زمانی که واکسن با هواپیما به کشور میرسد تا زمانی که در دورترین نقاط روستایی مصرف میشود، زنجیره سردش رعایت میشود و زنجیره سرد ما تا سطح روستا پیش بینی شده است. این روزها باب شده است که پشت سر هم اخبار منفی به وجود آید و برای مردم ایجاد اضطراب کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید