جهانساز گفت: امسال به کارخانجات چای سازی ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود.
به گزارش گیل و دیلم، حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه باران گفت: چایکاران برای دریافت تسهیلات به زراعی، سرمایهای و جاری در نیمه دوم سال اقدام کنند.
او با اشاره به پایان فصل برداشت چای و فراهم شدن شرایط برای پرداخت تسهیلات به زراعی در نیمه دوم سال افزود: چایکاران متقاضی میتوانند برای دریافت این تسهیلات به ادارات چای شهرستانها مراجعه کنند و این تسهیلات از محل صندوق تخصصی چای و سرمایهگذاری در بانکهای عامل پرداخت میشود.
رئیس سازمان چای با بیان اینکه به ازای هر هکتار چهار میلیون تومان تسهیلات به چایکاران پرداخت میشود، بیان کرد: برای هرس کفبُر و اصلاح شیب نیز تسهیلات ۳۵ میلیون تومانی در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: نرخ همه این تسهیلات چهار درصد بوده و بازپرداخت آن نیز حداکثر چهار سال است.
جهانساز با اشاره به پرداخت تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی برای احیای باغات چای رها شده، عنوان کرد: برای هرس باغات دایر تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی و هرس کمر بُر نیز ۱۵ میلیون تومانی پرداخت میشود.
رئیس سازمان چای کشور افزود: برای تأمین ماشین آلات چایکاری نیز تسهیلات ۸۰ میلیونی با نرخ چهار درصد به چایکاران پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه مقرر شده امسال در مجموع ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات به چایکاران پرداخت شود، افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده برای احیای ۴۰۰ هکتار از باغات رها شده و برگشت هفت کارخانه چای به چرخه تولید اقدام میکنیم.
جهانساز با اشاره به پیش بینیهای انجام شده برای احیای ۵۰۰ هکتار باغ چای، بیان کرد: پتانسیل احیا و بهزراعی ۱۰ هزار هکتار باغ چای را داریم.
وی اولویت پرداخت تسهیلات به کارخانجات را برند سازی و بهداشتی کردن محصولات عنوان و بیان کرد: برای این منظور تسهیلات ۶۰۰ میلیون تومانی برای هر کارخانه با نرخ هفت درصد و بازپرداخت حداکثر سه ساله در نظر گرفته شده است.
استان گیلان ۵۰ هزار خانوار چایکار و ۲۵ هزار هکتار باغ چای دارد.
۹۰ درصد چای تولیدی کشور در گیلان تولید میشود.
دیدگاهتان را بنویسید