×

از خرگوش و سگ تا تمساح و گربه؛ امضای ۴ نماینده گیلان برای طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک

  • کد نوشته: 72624
  • ۱۴۰۰-۰۸-۲۵
  • 71 بازدید
  • ۰
  • نمایندگان آستانه اشرفیه، صومعه سرا، لاهیجان و سیاهکل و فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی از جمله نمایندگانی هستند که معتقدند باید واردات، خرید و فروش، تکثیر، گردانیدن و حمل و نقل گروه زیادی از حیوانات ممنوع شود. به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ، ۷۵ نماینده مجلس طرحی را تدوین کرده‌اند که […]

    از خرگوش و سگ تا تمساح و گربه؛  امضای ۴ نماینده گیلان برای طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک
  • نمایندگان آستانه اشرفیه، صومعه سرا، لاهیجان و سیاهکل و فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی از جمله نمایندگانی هستند که معتقدند باید واردات، خرید و فروش، تکثیر، گردانیدن و حمل و نقل گروه زیادی از حیوانات ممنوع شود.

    به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ، ۷۵ نماینده مجلس طرحی را تدوین کرده‌اند که به موجب آن واردات، خرید و فروش، تکثیر، گردانیدن و حمل و نقل گروه زیادی از حیوانات ممنوع می‌شود و مرتکبین به پرداخت جزای نقدی معادل ده تا سی برابر حداقل حقوق کارگری و نیز ضبط حیوان خود محکوم می‌شوند.

    طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک(الحاق موادی به قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم تعزیرات))

    ماده واحده: چهار ماده به شرح ذیل به عنوان ماده (۶۸۸ مکرر ۱)، (۶٨٨ مکرر ٢)، (۶٨٨ مکرر ۳) و (۶۸۸ مکرر ۴) به قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم- تعزیرات) الحاق می گردد:

    ماده ۶۸۸ مکرر ۱: واردات، تولید، تکثیر، پرورش، خرید و فروش، حمل و نقل و گردانیدن اعم از پیاده و یا با وسیله نقلیه و نگهداری حیوانات وحشی، نامتعارف، مضر و خطرناک، از قبیل: کروکودیل (تمساح)، لاک پشت، مار، سوسمار، گربه، موش، خرگوش، سگ و سایر حیوانات نجس العین و میمون ممنوع می باشد و هر یک از مرتکبین، به جزای نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری (که سالانه توسط دولت و اتحادیه های مربوطه تعیین و اعلان می گرددد) و نیز ضبط حیوان مربوطه محکوم می گردند.

    تبصره ۱: هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، مراکز و آزمایشگاه های تحقیقاتی، علمی، تخصصی، دارو و واکسن سازی دولتی و یا غیر دولتی دارای مجوز رسمی از دستگاه های ذیربط مانند وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، سازمان محیط زیست و سازمان دامپزشکی به تناسب ماموریت ها و نیازهای علمی و تحقیقاتی خود از شمول این قانون مستثنی می باشند و همچنین روستا نشینان، عشایر و گله داران، صرفاً در محدوده فعالیت و متناسب با نیازهای زندگی خود می توانند از سگ نگهبان استفاده نمایند. سایر اشخاص حقیقی و حقوقی و متقاضی استفاده از حیوانات یاد شده، درخواست مکتوب خود را به دادستانی استان و یا شهرستان مربوطه جهت بررسی و اقدام مقتضی در کمیته مذکور در تبصره ۲ این ماده تقدیم می نمایند.

    تبصره ۲– در راستای اجرای این قانون کمیته ای با مسئولیت دادستانی هر شهرستان و با عضویت نمایندگان ذیربط شهرداری، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی، (اداره بهداشت و درمان) سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان دامپزشکی، نماینده تام الاختیار فرماندار برای بررسی و تعیین تکلیف موارد ذیل تشکیل می گردد:

    ۱. بررسی در خواست اشخاص حقیقی و حقوقی یا متقاضی استفاده از حیوانات موضوع این قانون، تائید یا رد ضرورت و لزوم استفاده متقاضی از حیوانات مورد تقاضا و صدور مجوز استفاده برای متقاضیانی که تقاضای آنان مورد تائید قرار گرفته است.

    ۲، تعیین تکلیف در خصوص حیوانات ضبط شده و مصادره ای و یا حیوانات رها شده در سطح جامعه.

    ماده ۶۸۸ مکرر ۲: اتحادیه صنف مشاورین املاک موظف است حداکثر ۳ ماه پس از ابلاغ رسمی این قانون، ممنوعیت نگهداری حیوانات موضوع این قانون را جهت اطلاع و رعایت موجرین و مستاجرین، در قراردادهای اجاره گنجانیده و ذکر نماید.

    در صورتیکه هر یک از دفاتر مشاورین املاک، بعد از زمان مقرر یا دشده، این موضوع را رعایت نکنند، مستنکف از قانون تلقی و برای هر بار تکرار تخلف، به مجازات ذکر شده در ماده ۶۸۸ مکرر ۱ محکوم می شوند. تبصره: چنانچه موجرین در عقد قرارداد از قید ممنوعیت نگهداری حیوانات موضوع این قرارداد، در مورد اجاره خودداری نماید و مستاجرین مرتکب نگهداری حیوانات یا شده در ملک مورد اجاره شوند، هر یک از موجرین و مستاجرین متسقلا به جزای نقدی ذکر شده در ماده ۶۸۸ مکرر ۱ محکوم می شوند.

    ماده ۶۸۸ مکرر ۳: چنانچه هر یک از شهروندان از نگهداری حیوانات موضوع این قانون توسط همسایگان، گزارش یا شکایت نمایند، دستگاه قضائی و نیروی انتظامی به عنوان ضابط قضائی، موظف به رسیدگی و اعمال این قانون می باشند و اگر فرد گزارشگر یا شاکی، خواستار عدم افشای هویت خویش باشد، دستگاه قضائی موظف است ضمن حفظ هویت فرد موصوف موضوع گزارش را بدون نیاز به پیگیری شاکی و گزارشگر، رسیدگی و مورد اعمال این قانون قرار دهد.

    ماده ۶۸۸ مکرر ۴: در صورت حمل و گردانیدن حیوانات موضوع این قانون با وسائل نقلیه، علاوه بر مجازات نقدی مالک یا حامل حیوان، راننده خودرو نیز به جزای نقدی تعیین شده در این قانون محکوم و خودروی مربوطه نیز علاوه بر جریمه توسط پلیس به مدت ۳ ماه توقیف می گردد.

    ابراهیم نجفی اسپیلی نماینده آستانه اشرفیه، سید کاظم دلخوش اباتری، نماینده صومعه سرا، خلیل بهروزی فر نماینده فومن و شفت و رسول فرخی میکال، نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی از جمله نمایندگانی هستند که معتقدند باید واردات، خرید و فروش، تکثیر، گردانیدن و حمل و نقل گروه زیادی از حیوانات ممنوع شود.

    امضاکنندگان طرح

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=72624

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *