×

سرپرست میراث فرهنگی گیلان عنوان کرد: ثبت ملی تصنیف ۱۰۰ ساله میرزا کوچک خان

  • کد نوشته: 74430
  • ۱۴۰۰-۱۰-۲۳
  • 146 بازدید
  • ۰
  • سرپرست میراثفرهنگی گیلان، از ثبت ملی تصنیف میرزا کوچک خان به مناسبت یکدصمین سالگرد شهادت ایشان خبر داد. به گزارش گیل و دیلم ولی جهانی در گفت وگو با خبرنگاران، از ثبت ملی تصنیف میزا کوچک خان به مناسبت یکصدمین سالگرد شهادت ایشان خبر داد و اظهار کرد: در جلسه ۲۱ دی ۱۴۰۰ شورای ملی ثبت […]

    سرپرست میراث فرهنگی گیلان عنوان کرد: ثبت ملی تصنیف ۱۰۰ ساله میرزا کوچک خان
  • سرپرست میراثفرهنگی گیلان، از ثبت ملی تصنیف میرزا کوچک خان به مناسبت یکدصمین سالگرد شهادت ایشان خبر داد.

    به گزارش گیل و دیلم ولی جهانی در گفت وگو با خبرنگاران، از ثبت ملی تصنیف میزا کوچک خان به مناسبت یکصدمین سالگرد شهادت ایشان خبر داد و اظهار کرد: در جلسه ۲۱ دی ۱۴۰۰ شورای ملی ثبت آثار ناملموس کشور، تصنیف پرآوازه میرزا کوچک خان که از جمله آثار برجسته فرهنگی اجتماعی استان گیلان به شمار می‌رود در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.

    سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: براساس مطالعات انجام شده بر روی منابع موجود سراینده این اثر ماندگار مشخص نیست، اما قدمت آن در حدود یکصد سال تخمین زده شده است.

    وی عنوان کرد: به این تصنیف نخستین بار به صورت مکتوب در کتاب «سردار جنگل» اثر مرحوم ابراهیم فخرایی در سال ۱۳۴۴ اشاره شده است و یکی از دلایل ماندگاری این سروده را می‌توان استفاده از آن در تیتراژ پایانی سریال «میرزا کوچک خان» در سال ۱۳۶۶ به کارگردانی بهروز افخمی، آهنگسازی محمد میرزمانی و صدای استاد پیشکوست موسیقی فولکرویک گیلان ناصر مسعودی برشمرد.

    جهانی، میراث ناملموس فرهنگی را عنصری برای وحدت فرهنگی عامه مردم برشمرد و تاکید کرد: عناصر فرهنگی از جمله تصنیف‌ها و مکتوبات هنری که در طی نسل‌های مختلف منتقل شده است؛ از جمله میراث گرانقدر فرهنگی به شمار می‌رود که لازم است با مستندنگاری علمی، علاوه بر حفظ و حراست از آنها، زمینه انتقال آن به نسل‌های بعدی فراهم شود.

    وی همچنین از ثبت مهارت پخت کلوچه سنتی فومن در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: تهیه و تدوین پرونده ثبتی این اثر ناملموس فرهنگی استان توسط اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان صورت پذیرفت.

    سرپرست میراث فرهنگی گیلان گفت: پس از ثبت یک اثر ناملموس در فهرست میراث ملی کشور، ضرورت دارد همه ساله نسبت به برگزاری جشنواره‌های استانی و محلی در پیوند با احیا و زنده نگه داشتن آیین، سنت یا مهارت پخت سنتی یک نوع خوراک در گستره محلی، روستا، شهر یا شهرستان اقدام شود.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=74430

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *