×

مرمت ساختمان شهرداری و ۴ بنای تاریخی رشت با اعتبار شهرداری

  • کد نوشته: 82780
  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۰
  • 345 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: ساختمان شهرداری رشت و چهار بنای تاریخی نصرت رحمانی، ساختمان شورای شهر (عمارت میرزا خلیل رفیع)، بنای اشکوری و آذربانی با نظارت کارشناسان متخصص میراث فرهنگی مرمت می‌شود. به گزارش گیل و دیلم ، ولی جهانی روز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان […]

    مرمت ساختمان شهرداری و ۴ بنای تاریخی رشت با اعتبار شهرداری
  • مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: ساختمان شهرداری رشت و چهار بنای تاریخی نصرت رحمانی، ساختمان شورای شهر (عمارت میرزا خلیل رفیع)، بنای اشکوری و آذربانی با نظارت کارشناسان متخصص میراث فرهنگی مرمت می‌شود.

    به گزارش گیل و دیلم ، ولی جهانی روز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: ساختمان تاریخی شهرداری رشت با قدمتی نزدیک به یک قرن در آذرماه سال ۵۶ به ثبت رسید و اینک فرآیند مرمت آن با اعتبار شهرداری و با نظارت میراث فرهنگی آغاز شده است.

    وی با بیان اینکه ساختمان یاد شده و نیز ساختمان شورای شهر (عمارت میرزا خلیل رفیع) با هدف تغییر کاربری آن به موزه، مرمت می‌شود، عنوان کرد: خانه میرزا خلیل رفیع – نخستین شهردار رشت – ملقب به عمارت اخوان سند اصالت و شناسنامه استان محسوب می‌شود.

    جهانی ادامه داد: اگر از بنا‌های تاریخی برای موزه استفاده شود به واقع گام ارزشمندی در حوزه فرهنگ، هنر و تاریخ برداشته شده است.

    خانه اولین شهردار رشت حاج میرزا خلیل آقا رفیع یا عمارت زین العابدین اخوان که خانه‌ای قدیمی با عمری بیش از یکصدسال و با معماری منحصربفرد در میدان سید کلان یا صیقلان امروزی واقع شده که اکنون بعنوان ساختمان شورای شهرداری رشت مطرح است.

    مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان همچنین از مرمت خانه تاریخی شیرازی رشت خبر داد و گفت: خانه شیرازی در میان ۲ محله تاریخی رشت یعنی پیرسرا و سبزه میدان واقع شده است و از جمله خانه‌های تاریخی رشت است که از معماری مناطق مرکزی ایران در آن استفاده شده است.

    جهانی اظهار داشت: ۱۳۰ میلیارد ریال برای مرمت این پروژه برآورد شده که ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات از سوی این اداره کل برای آن مصوب شده و تا کنون ۲۰ میلیارد ریال آن پرداخت شده است.

    وی با بیان اینکه تغییر کاربری این خانه تاریخی به هتل بوتیک انجام می‌شود، ادامه داد: غالب سطح نمای این بنا از پنجره‌های ارسی استفاده شده است و محل‌های مختلف آن به گچ‌بری‌های هنرمندانه‌ای مزین شده است.

    جهانی افزود: از جمله ساکنان این خانه تاریخی می‌توان به نصرت رحمانی؛ هنرمند و شاعر نام‌آشنای گیلانی بوده و مرمت و احیاء این بنا می‌تواند نقش مؤثری در بازآفرینی هویتی بافت تاریخی رشت ایفا کند.

    لازم به ذکر است عمارت تاریخی خانه شیرازی رشت در تاریخ ۱۳ بهمن‌ماه ۱۳۸۸ با شماره ۲۹۳۱۶ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

    مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با بیان اینکه ۳۰۰ بنای تاریخی استان در اختیار ادارات دولتی است، گفت: از این تعداد که بخش عمده آن در رشت و انزلی قرار دارد ۲۲۱ مورد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

    جهانی بیان کرد: میراث فرهنگی طبق ماده ۹۸ برنامه توسعه ششم، بودجه لازم را برای ساماندهی این مکان‌های تاریخی ندارد، اما زیر نظر استانداری گیلان کارگروهی به منظور ساماندهی این بنا‌ها تشکیل شده است.

    وی ادامه داد: ۷۵ میلیارد تومان اعتبار از مصوبات سفر رئیس جمهور برای طرح توسعه موزه‌ها درنظر گرفته شد که باید به طرح‌های مهم این حوزه تخصیص یابد.

    بیش از پنج هزار اثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که یک هزار و ۲۱۸ اثر از این تعداد در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=82780

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *