×

هشدار مدیرکل دامپزشکی استان گیلان: مردم فقط از فرآورده‌های مرغی شناسنامه‌دار استفاده کنند

  • کد نوشته: 8625
  • ۱۳۹۵-۱۰-۱۱
  • 161 بازدید
  • ۰
  • سهراب عاقبتی شامگاه جمعه در نشست خبری در رشت اظهار داشت: بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان جزء بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و پرندگان است که اخیراً به‌علت شیوع در بیش از ۵۰ کشور جهان باعث بروز بیماری و تلفات و خسارات شدید در طیور شده است. مدیرکل دامپزشکی استان گیلان تصریح کرد: ویروس آنفلوانزای […]

    هشدار مدیرکل دامپزشکی استان گیلان: مردم فقط از فرآورده‌های مرغی شناسنامه‌دار استفاده کنند
  • سهراب عاقبتی شامگاه جمعه در نشست خبری در رشت اظهار داشت: بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان جزء بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و پرندگان است که اخیراً به‌علت شیوع در بیش از ۵۰ کشور جهان باعث بروز بیماری و تلفات و خسارات شدید در طیور شده است.

    مدیرکل دامپزشکی استان گیلان تصریح کرد: ویروس آنفلوانزای فوق حاد طیور جزو ویروس‌های تیپ A آنفلوآنزا است که  بر اساس آنتی‌ژن‌های خاص آن طبقه‌بندی و نام‌گذاری می‌شود.

    عاقبتی با اشاره به اینکه موضوعی که امسال با آن مواجه هستیم حادتر از سال‌های گذشته است ولی سرعت انتشار کمتری دارد خاطرنشان کرد: پرندگان مهاجر در نخستین قدم باعث ابتلای پرندگان بومی و روستایی مناطق می‌شوند.

    وی با بیان اینکه این ویروس دستگاه عصبی و گوارشی و تنفس پرنده را درگیر می‌کند افزود: ضعف و بی‌حالی و خونریزی در ساق پای طیور و افت تخمگذاری از علائم شایع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است و در برخی پرندگان نیز موجب مرگ ناگهانی می‌شود.

    مدیرکل دامپزشکی گیلان عنوان کرد: مرغ و خروس، اردک، بوقلمون، کبک، طوطی و مرغ مینا مورد تهدید این بیماری هستند و تماس با مدفوع پرندگان آلوده و ترشحات چشم و بینی آنها راه انتقال مستقیم بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان است.

    وی با اشاره به اینکه روستاهای حاشیه تالاب‌ها و آبگیرها در معرض خطر بروز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قرار دارند گفت: تماس با حتی یک گرم مدفوع آلوده به ویروس برای ابتلای یک میلیون پرنده کفایت می‌کند.

    عاقبتی با تاکید بر اینکه در اکثر موارد این بیماری علائم ظاهری ندارد و قابل شناسایی نیست بیان کرد: فقط در عرض چند ساعت تلفات گسترده رویت می‌شود.

    مدیرکل دامپزشکی گیلان اظهار کرد: بازارهای عرضه پرندگان می‌توانند منتقل کننده مناسبی از آنفلوانزای پرندگان باشند و مرغ‌های سربریده که تاریخچه سلامت آنها مشخص نیست هم نباید توسط مردم خریداری و استفاده شود.

    وی با اشاره به اینکه مردم باید از فرآورده‌های شناسنامه‌دار استفاده کنند خاطرنشان کرد: آگاهی و همکاری مردم نقش به‌سزایی در پیشگیری و کنترل  آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دارد.

    عاقبتی با بیان اینکه ۷ هزار مورد از طیور روستای اسپند صومعه‌سرا که در حاشیه تالاب واقع شده است با همکاری و هوشیاری مردم و مسئولان معدوم‌سازی شد گفت: دفن بهداشتی و آهک پاشی این طیور به‌طور کامل انجام شد.

    مدیرکل دامپزشکی گیلان اعلام کرد: مردم استان گیلان با مشاهده یا شک به کانون‌های آلوده به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان می‌توانند با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند و یا به مراکز جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها اطلاع‌رسانی کنند.

    وی با اشاره به اینکه تاکنون هیج گزارشی از ابتلای طیور صنعتی نداشتیم افزود: رعایت امنیت زیستی ضروری است  یعنی تمام شرایط بهداشتی و قرنطینه‌ای در مرغداری‌های صنعتی باید به‌طور کامل مهیا شود.

    عاقبتی با بیان اینکه مصرف مرغ‌هایی که تحت نظارت دامپزشکی بوده و دارای پروانه بهداشتی هستند مشکلی ندارد گفت: توصیه می‌شود تخم مرغ‌ها برای مصرف به‌طور کامل پخته شود.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=8625

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *