هم میهن در گزارشی به پشت پرده حملات اخیر رسانه های نزدیک به قالیباف به رئیس دولت اصلاحات پرداخته است.
به گزارش گیل و دیلم ، در بخشی از این مطلب آمده است؛
رفتهرفته برای تیم قالیباف روشن میشود که در بازی جریان دولت و نزدیکانش برای انتخابات مجلس جایی ندارند. لذا در مواجهه با اصولگرایان واقعبینانهتر برخورد میکنند.
تا زمان پایان پیشثبتنامها، نگرانی قالیباف این بود که آیا علی لاریجانی در انتخابات ثبتنام خواهد کرد؟ با روشن شدن عدم ثبتنام رئیس چند دوره مجلس اصولگرایان، محمدباقر قالیباف نفسی آسوده کشیده و راه را برای شکل دادن ائتلافی با لاریجانی هموارتر میبیند.
حالا رقیب در انتخابات ثبتنام نکرده است. قالیباف بهخوبی میدانست که در صورت ثبتنام علی لاریجانی، باید خودش را برای نشستن در صندلیهای پایین مجلس آماده کند. اما او چنین قصدی ندارد. لذا امروز تنها رقیبش را فرد «اصلح» میبیند که پایداری به دنبال آن است.
قالیباف بهخوبی میداند که در میان بدنه اصولگرایی او را یک فرد انقلابی نمیدانند. از همین رو سرخط دستور به رسانههای قالیباف این است که بدون هیچ پردهپوشی باید به جریان اصلاحات و شخص سیدمحمد خاتمی حمله کنید. این دستورالعمل در روزهای اخیر درحال اجرا شدن است و در ماههای آینده نیز دنبال خواهد شد.
هدف قالیباف این است که به بدنه جریان انقلابی نشان دهد از مقابله با جریان اصلاحات واهمهای ندارد و یک فرد انقلابی است. این درحالی است که بهخوبی میداند جریان پایداری آنها را «انقلابینما» میخوانند و بدنه اصولگرایی به او هیچ اعتمادی ندارد.
چرخش به سمت لاریجانی
به نظر میرسد قالیباف از همان ابتدای سال که با رؤسای سابق مجلس در ساختمان پارلمان افطاری خورد، تلاش میکرد تا بار دیگر به اصولگرایان این پیام را مخابره کند که در صورتی که به وحدت ذیل محور نام او نرسند، ممکن است به همراه لاریجانی و اصولگرایان سنتی یک لیست واحد ارائه کنند.
از همین رو رسانههای قالیباف تحلیل میکنند: «لاریجانی همچنان در بخشهایی از جبهه اصولگرایی مورد توجه است؛ بهویژه از سوی جامعه روحانیت مبارز. لاریجانی را میتوان یک نیروی اصولگرا دانست که گرایشهایی به مستقلین هم دارد و شاید به سختی بتوان او را با اصلاحطلبان میانهرو هم پیوند داد اما او محافظهکارتر از این است که مانند روحانی همپیمانشدن با اصلاحطلبان را بهراحتی بپذیرد. البته که اصلاحطلبان هم چندان میلی ندارند با لاریجانی اصولگرا در یک دسته بگنجند.» (سایت فردا، ۳ شهریور ۱۴۰۲)
این تحلیل نشان میدهد قالیباف قرار است جریان شورای ائتلاف را بر سر دوراهی قرار دهد که میان او و یاران لاریجانی از یک سو و پایداریها از سوی دیگر یک طرف را باید انتخاب کنند.
دیدگاهتان را بنویسید