×

خرسند پیش‌بینی کرد: جمهوری اسلامی زیر بار محدودیت یک‌طرفه نمی‌رود

  • کد نوشته: 92436
  • ۱۴۰۲-۰۶-۲۱
  • 58 بازدید
  • ۰
  • تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به مشخص نبودن اطلاعات مربوط به ابتکار عمل عمان در مسئله برجام، یادآور شد که جمهوری اسلامی بار دیگر زیر بار توافقی نمی‌رود که محدودیت‌های یک‌جانبه برای ایران پدید آید. به گزارش گیل و دیلم ، مهدی خرسند در مصاحبه با برنامه رویداد با اشاره به نقش عمان در رفع […]

    خرسند پیش‌بینی کرد: جمهوری اسلامی زیر بار محدودیت یک‌طرفه نمی‌رود
  • تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به مشخص نبودن اطلاعات مربوط به ابتکار عمل عمان در مسئله برجام، یادآور شد که جمهوری اسلامی بار دیگر زیر بار توافقی نمی‌رود که محدودیت‌های یک‌جانبه برای ایران پدید آید.

    به گزارش گیل و دیلم ، مهدی خرسند در مصاحبه با برنامه رویداد با اشاره به نقش عمان در رفع تحریم و بازگشت امریکا به برجام اظهار کرد: دولت سیزدهم از ابتدای امر موضوع متوازن‌سازی سیاست خارجی را در دستور کار داشت و در عین این که مذاکره با شرقی‌ها و توسعه مناسبات منطقه‌ای را موردنظر گرفت، مذاکره با غرب را نیز دنبال می‌کرد.

    در این راستا به‌ثمررسیدن بسیاری ارتباطات با شرق بنا بر نبودِ هیچ پیش‌شرط غیرعقلایی بود ولی غربی‌ها همچنان رویکرد و نگاهشان انحصارطلبانه بوده است و دیپلماسی فعال دولت سیزدهم در شکست تحریم اتفاق خاصی را رقم نزده است.

    وی درعین‌حال به آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران اشاره کرد که ناشی از مذاکرات غیررسمی بوده است و ادامه داد: دولت سیزدهم در راستای شعاری که ابتدا اعلام و تأکید کرد میز مذاکره با غرب را ترک نخواهد کرد، راهبردهایی را برای خود در نظر گرفته است و بنا بر بی‌اعتمادی نسبت به غرب ترجیح دادیم پیام و اطلاعات را از طریق دوستان خود مبادله کنیم.

    خرسند ادامه داد: هنوز جزئیاتی درباره این که مذاکرات مذکور در راستای احیای برجام یا لغو تحریم‌ها باشد، منتشر نشده ولی باتوجه‌به انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا و دستاورد دانستن برجام برای حزب دموکرات، شاید نگاه‌ها مبنی بر این باشد که در برهه زمانی مشخصی به احیای برجام فکر شود!

    در مذاکرات صورت‌گرفته نیز ظاهراً امریکا اعلام کرده هرگونه توافق باید به عمر دولتی قدر بدهد که توافق را صورت داده است و ایران نیز تجربه دارد که عمر این توافق باید محدود باشد و در این راستا شیوه و شرایط همکاری دو طرف می‌بایست در فضای مشخصی باشد و ایران نمی‌تواند بی‌گدار به آب بزند و برجامی را احیا کند که برای ما زمانی نامحدود دارد و برای طرف امریکایی به زمانی سه یا چهار‌ساله محدود شود.

    این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که آزادشدن دارایی‌های ما و جابه‌جایی زندانیان مشخص کرده است که دو طرف به توافق نسبی و غیررسمی رسیده‌اند، گفت: شاید امور موردبه‌مورد پیش رود ولی هنوز از ابتکار عمل طرف عمانی اطلاع دقیقی در دست نیست.

    اما نوع رفتارها این مسئله را منطقی جلوه می‌دهد که مسائل، گام‌به‌گام حل‌وفصل شود تا عملاً به نتیجه برجام و گشایش اقتصادی برسیم و ازآن‌پس دولت سیزدهم آورده‌های موردبه‌مورد به دست آورد.

    با علم نسبت به مورداعتماد نبودن امریکایی و دانستن این که ایالات متحده بدعهد و بدپیمان است تصور می‌شود با نگاهی باز و رویکرد منطقی موردبه‌مورد پیش رویم.

    خرسند در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با اشاره ضمنی به این نکته که به نظر می‌رسد توافق کلی شکل نمی‌گیرد که محدودیتی جامع بر ایران اعمال شود و ما برای محدودیت‌ها پیش‌دستی کنیم، گفت: دولت سیزدهم در عمر دو‌ساله نشان داده از این رویکرد فاصله دارد

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=92436

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *