×

محمدجواد حق شناس: نابودی اسرائیل نه شدنی است و نه با واقعیت‌های امروز جهان همخوانی دارد

  • کد نوشته: 93957
  • ۱۴۰۲-۰۸-۰۲
  • 105 بازدید
  • ۰
  • محمدجواد حق‌شناس گفت: یک طرف بخشی از سناریوها، بر نابودی حماس تاکید دارد. از سوی دیگر برخی جریانات ثالث از نابودی اسراییل، ریختن یهودیان بر دریا و… صحبت می‌کنند. به اعتقادم دو طرف این ایده‌ها نه شدنی است و نه با واقعیت‌های امروز جهان همخوانی دارد. روزنامه اعتماد با محمدجواد حق‌شناس سناریوهای محتمل در فلسطین […]

    محمدجواد حق شناس: نابودی اسرائیل نه شدنی است و نه با واقعیت‌های امروز جهان همخوانی دارد
  • محمدجواد حق‌شناس گفت: یک طرف بخشی از سناریوها، بر نابودی حماس تاکید دارد. از سوی دیگر برخی جریانات ثالث از نابودی اسراییل، ریختن یهودیان بر دریا و… صحبت می‌کنند. به اعتقادم دو طرف این ایده‌ها نه شدنی است و نه با واقعیت‌های امروز جهان همخوانی دارد.

    روزنامه اعتماد با محمدجواد حق‌شناس سناریوهای محتمل در فلسطین را پس از عملیات توفان الاقصی بررسی کرده است.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

    جمهوری اسلامی سال‌هاست که ایده دفاع از مظلوم را مطرح کرده و در فضای راهبردی هم مساله رفراندوم را برای حل مناقشه ارایه می‌کند.

    یک طرف بخشی از سناریوها، بر نابودی حماس تاکید دارد؛ گزاره‌ای که نتانیاهو به عنوان راست‌گراترین نخست‌وزیر از آن سخن می‌گوید و بر طبل خشونت می‌کوبد. از سوی دیگر برخی جریانات ثالث از نابودی اسراییل، ریختن یهودیان بر دریا و… صحبت می‌کنند. به اعتقادم دو طرف این ایده‌ها نه شدنی است و نه با واقعیت‌های امروز جهان همخوانی دارد. باید راهی میانه و برد – برد تعریف و اجرایی کرد تا حقوق مردم فلسطین به رسمیت شناخته شود.

    ایران علی‌القاعده نمی‌تواند بحث مظلومیت مردم فلسطین را مطرح کند، اما به موضوع چند میلیون یهودی ساکن در سرزمین‌های اشغالی بی‌توجهی کند. این یهودیان در این سرزمین زاییده شده‌اند و متعلق به این سرزمین هستند. راه‌حل ارائه شده توسط ایران باید همه گروه‌ها، قومیت‌ها، مذاهب و… را دربر بگیرد و اجازه ندهد خشونت‌طلبی علیه یهودیان هم رواج پیدا کند.

    موضوع رفراندوم و حرکت به سمتی که در آن هم فلسطینیان و هم یهودیان حضور دارند، به سمت وسوی آشتی و صلح سوق می‌دهند و قبل از این در پیمان اسلو تلاش شد تا ایده دو کشوری اجرایی شود که نهایتا اسراییل و خشونت‌طلبی این رژیم این ایده را عقیم ساخت. همه باید تلاش کنیم نقطه پایانی بر ۷۰ سال خشونت، جنگ و دوری گذاشته شود و منطقه زمینه در آغوش کشیدن صلح را پیدا کند.

    جهان امروز جهان حذف و طرد و فراموش نیست، بلکه باید به سمت همگرایی تعامل و مدارا حرکت کرد. در این بین یک طرف بی‌توجه به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و سایر نهادهای حقوقی بر طبل خشونت می‌کوبیده که این روند باید تغییر کند. بسیاری از کشورهای مسلمان و عربی حاضرند سرمایه‌گذاری‌های لازم برای آبادی فلسطین را تامین کنند تا آینده فلسطینی‌ها تامین شود.

    هم‌افزایی ظرفیت‌های کشورهای غربی حامی اسراییل در کنار به کار‌گیری ظرفیت‌های کشورهای مسلمان حامی فلسطین می‌تواند این منطقه را به سمت پایان درگیری‌ها و صلح افزون‌تر هدایت کند. ایران هم باید تلاش کند زمینه تحقق این امر را فراهم سازد

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=93957

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *