×

مدیرکل امور مالیاتی استان عنوان کرد ؛
رشد درآمدهای مالیاتی گیلان در سال جاری

  • کد نوشته: 98814
  • ۱۴۰۲-۱۲-۰۱
  • 68 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل امور مالیاتی گیلان، با اشاره به رشد درآمدهای مالیاتی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته، گفت: بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان به حساب شهرداری ها و دهیاری های استان از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده طی ۱۰ ماهه امسال پرداخت شده است.....
    رشد درآمدهای مالیاتی گیلان در سال جاری
  • به گزارش گیل و دیلم ، رضا برهانی نیا امروز، اول اسفندماه با حضور در تحریریه ایسنای گیلان، امر مالیات و مالیات ستانی را نیازمند همراهی افکار عمومی دانست و اظهار کرد: هرچقدر اقناع سازی افکار عمومی درباره مالیات و اهمیت آن بهتر و قوی تر صورت گیرد، مطالبه و وصول مالیات نیز ممکن تر و راحت تر خواهد بود و در نهایت شاهد توسعه بخش اقتصادی و ارتقای رضایتمندی مردم خواهیم بود.

    وی درآمد مالیاتی مصوب استان گیلان در سال ۱۴۰۲ را حدود ۷۲۰۰ میلیارد تومان دانست و افزود: درآمد مالیاتی مصوب استان تا پایان دی ماه ۶۲۰۰ میلیارد تومان بود که موفق به وصول ۶۶۰۰ میلیارد تومانی شده ایم.

    مدیرکل امور مالیاتی گیلان از تحقق ۱۰۶ درصدی درآمد ۱۰ ماهه مالیاتی استان در سال جاری خبر داد و بیان کرد: مالیات وصول شده مازاد بر درآمد مصوب سالیانه براساس قانون، به استان محل وصول مالیات باز می گردد.

    برهانی نیا در ادامه به واریز بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان به حساب شهرداری ها و دهیاری های استان از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده طی ۱۰ ماهه امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه سال گذشته این رقم نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد تومان بود که نشان دهنده رشد پرداختی به شهرها و روستاهای استان است.

    وی با بیان اینکه بخش مهمی از پروژه های عمرانی و خدماتی در حوزه شهرداری ها و دهیاری ها از محل این عوارض اجرایی می شود، تاکید کرد: فرایند رسیدگی به پرونده های مالیاتی تا قطعیت و وصول، کاری نیازمند دقت فراوان است و صرف هزینه های مادی و انسانی را به دنبال دارد که در این زمینه سپاسگزار خدمات همکاران خود هستیم و تمام تلاش ما نیز بهبود خدمات ارائه شده به مودیان محترم مالیاتی است.

    مدیرکل امور مالیاتی گیلان با اشاره به رشد درآمدهای مالیاتی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته، متذکر شد: بخش مهمی از این افزایش از محل شناسایی مودیان جدید، مبارزه با فرار مالیاتی و دریافت اطلاعات حساب اشخاص تحقق یافته و لذا شرایطی فراهم شده است که وصولی مازاد بر رقم مصوب برای وصول مالیات در هر استان طی یک سال برای همان استان هزینه می شود.

    وی در ادامه با بیان اینکه در مجموع کمتر از ۱۰ درصد مالیات های وصول شده در کشور توسط مشاغل پرداخت می شود، گفت: در واقع مالیات پرداخت شده توسط کسبه خیلی کمتر از مالیاتی است که کارمندان و کارگران پرداخت می کنند.

    برهانی نیا مالیات قطعی حدود ۵۰ درصد از پرونده های مالیاتی مشاغل اشخاص حقیقی عملکرد سال ۱۴۰۱ را معادل صفر دانست و اظهار کرد: برای همین عملکرد مالیات بیش از ۹۲ هزار مودی مالیاتی در استان که از تسهیلات تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم استفاده کرده اند، صفر محاسبه شده است و ۲۳ درصد پرونده ها با رقمی زیر پنج میلیون تومان، ۱۵ درصد با رقمی بین پنج تا ۲۰ میلیون تومان و فقط چهار درصد با مالیاتی بیش از ۲۰ میلیون تومان قطعی شده اند.

    وی افزود: هرچقدر اطلاعات بیشتر و دقیق تری از فعالیت های اقتصادی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد، به همان اندازه مطالبه و وصول مالیات حقیقی تر و به عدالت مالیاتی نزدیک تر خواهد بود.

    مدیرکل امور مالیاتی گیلان جلوگیری از فرار مالیاتی را موجب خدمات رسانی بهتر و بیشتر دولت به جامعه دانست و گفت: طی سال های اخیر استفاده از کارتخوان و حساب بانکی به جای پول نقد گسترش پیدا کرده و لذا ممیزین مالیاتی واقعی تر می توانند اقدام به مطالبه مالیات کنند.

    برهانی نیا، سازمان امور مالیاتی را مجری قانون دانست و ادامه داد: مودیان حقیقی با تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر مشمول معافیت پایه سالیانه خواهند شد و فعالان اقتصادی در مناطق آزاد نیز تا ۲۰ سال از زمان شروع فعالیت، معاف از مالیات هستند.

    وی هدف سیستم اقتصادی از معافیت مالیاتی در مناطق آزاد را جذب سرمایه گذار در بخش های تولیدی و اقتصادی دانست و اضافه کرد: از فعالان اقتصادی مناطق آزاد که خارج از منطقه فعالیت دارند، مالیات دریافت می شود.

    مدیرکل امور مالیاتی گیلان یکی از مهمترین چالش های سازمان امور مالیاتی را گذار از سیستم قدیمی به سیستم جدید وصول مالیات دانست و بیان کرد: در گذشته سیستم گردش اطلاعات در کشور ناقص بود، اما اکنون به سمت اطلاعات به روز رفته ایم؛ این در حالی است که مطالبه مالیات براساس اطلاعات جدید نیاز به اطلاع رسانی گسترده و آمادگی ذهنی مشاغل و اصناف دارد.

    وی یکی از منابع اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی را کارتخوان ها و حساب های بانکی دانست و عنوان کرد: اگر اطلاعات مربوط به تراکنش هایی که ماهیت درآمدی دارند، به موقع و دقیق و در زمان مناسب به دست سازمان امور مالیاتی برسد، مالیات نیز واقعی تر مطالبه می شود.

    برهانی نیا پایانه های فروشگاهی را از دیگر منابع اطلاعاتی سیستم اقتصادی دانست و تصریح کرد: با استفاده از صندوق پایانه فروشگاهی، خرید و فروش مشخص بوده و لذا رسیدگی به تمام پرونده های مالیاتی را مانند گذشته نخواهیم داشت که این امر در نهایت منجر به آرامش فعالان اقتصادی نیز می شود.

    وی با اشاره به اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان از سال جاری، تاکید کرد: از ابتدای دی ماه گذشته کلیه اشخاص حقوقی و همچنین اشخاص حقیقی که تا پایان شهریورماه ۱۴۰۲ میزان فروش خالص کالا و خدمات سال جاری آنها بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان باشد، مشمول این قانون شده اند؛ البته اشخاص حقیقی که در مشاغلی همچون طلافروشی، مشاغل پزشکی، داروخانه و فروش مواد خام صنعتی و معدنی فعالیت دارند با هر میزان کارکرد ملزم به صدور صورتحساب در سامانه مودیان هستند که لیست کامل مشمولان استثنا شده، در اطلاعیه های سازمان امور مالیاتی اعلام شده است.

    مدیرکل امور مالیاتی گیلان همچنین به موضوع مالیات بر ارزش افزوده صنف طلافروشان اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته مالیات بر ارزش افزوده هم به قیمت طلا و هم به کارمزد و اجرت تعلق می گرفت، اما با اجرایی شدن قانون جدید مالیات، فقط ارزش افزوده کارمزد و اجرت محاسبه می شود و با اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیات جدیدی در هیچ صنفی و از جمله طلافروشان وضع نشده است و تنها اشخاص مشمول، ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی شده اند.
    وی سیاست دولت ها در بخش مالیات را صرفا درآمدزایی ندانست و متذکر شد: دولت ها بعضا با استفاده از ابزار مالیات مبادرت به اعمال سیاست های مالی می کنند تا رفاه مردم تامین شود.

    برهانی نیا در پایان از رسانه ها خواست مردم را در جریان برنامه های سازمان امور مالیاتی قرار دهند و تاکید کرد: هرچقدر مردم با مبحث مالیات و مالیات ستانی بیشتر آشنا شوند، نهایتا خدمات بهتر و بیشتری به واسطه وصول مالیات به جامعه ارائه خواهد شد؛ در این زمینه اداره کل امور مالیاتی همواره آمادگی خود را برای برگزاری دوره های آموزشی برای اقشار مختلف اعلام کرده است و در حال حاضر نیز هر هفته جلسات آموزشی برای رفع ابهامات و پاسخگویی به سوالات فعالان اقتصادی در حال برگزاری می باشد

    نویسنده: امید غمخوار

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=98814

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *