به گزارش گیل و دیلم ، مصطفی خانعلی نژاد روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: این طرح ها به مبلغ ۴۱۰میلیارد ریال در غالب تبصره ۱۸و مشاغل خانگی برای حمایت از هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی به بانک های عامل استان معرفی شدند.
وی اظهار کرد: این اقدام در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی برای توسعه ، ترویج و همچنین ایجاد اشتغال پایدار و حفظ زنجیره ارزش و تقویت بازاریابی و تجاری سازی و در نهایت صادرات محصولات نهایی این هنر صنعت مهم که ارزش افزوده بالایی دارد ،انجام می شود.
وی ادامه داد: ۷۴ طرح یادشده به صورت انفرادی و کارگاهی در غالب تبصره ۱۸ و مشاغل خانگی برای توسعه کارگاهها، خرید تجهیزات و ملزومات و همچنین مواد اولیه به بانک های عامل استان معرفی شده اند.
صنعت دست بواسطه جاری شدن ذوق و هنر در تولید یادمانهایی از گذشته حامیان خویش را بیارمغان رها نمیکند بلکه اصالت و قدمت برآمده از صفای روستایی پاداشی است که در برابر این حمایت، نصیب خریداران تولیدات صنایع دستی میشود.
بنا به سیاستها و اولویتهای تعیین شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، پس از ثبت جهانی قاسمآباد رودسر با محوریت چادر شببافی، برندسازی در سطح ملی با هدف رونق صنایع دستی در منطقه بیش از همیشه مورد اهتمام قرار گرفت و پس از معرفی “فشتکه خمام” با عنوان روستای ملی حصیر بافی، شهر رشت نیز بعنوان شهر ملی رشتی دوزی و چهار روستای گیلان روستای ملی اعلام شد.
رشتی دوزی (قلاب دوزی رشت) یکی از رودوزیهای سنتی ایران و از صنایع دستی گیلان است که در فهرست آثار ملی ایران – میراث فرهنگی ناملموس (معنوی) – به ثبت رسیدهاست؛ در این کار زمینه پارچه به وسیله نخهای ابریشمین رنگین به گونهای بسیار زیبا و چشم نواز تزئین میشود.
پانزدهم دیماه ۹۹ طی مراسمی در کاخ موزه نیاوران شهر رشت به عنوان شهر ملی هنرهای سنتی ایران با محوریت رشتیدوزی، روستای ارده شهرستان رضوانشهر با محوریت شالبافی، روستای جیرده شهرستان شفت با محوریت سفالگری سنتی، روستای عنبران محله شهرستان آستارا با محوریت گلیمبافی و روستای شالما شهرستان ماسال با محوریت چوبتراشی موفق به دریافت گواهینامه ملی شدند
دیدگاهتان را بنویسید