×

برپایی ۷۵۰ غرفه صنایع دستی و سوغات در گیلان

  • کد نوشته: 99805
  • ۱۴۰۲-۱۲-۲۷
  • 79 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: ۷۵۰ غرفه صنایع دستی و سوغات در ورودی شهرها و اماکن تاریخی فرهنگی استان بمناسبت نوروز برپا شد....
    برپایی ۷۵۰ غرفه صنایع دستی و سوغات در گیلان
  • به گزارش گیل و دیلم ،ولی جهانی در نشست خبری بمناسبت آغاز استقبال از میهمانان نوروزی افزود: شعار استان در میزبانی از گردشگران عید امسال، ” گیلان جلوه‌ای ماندگاراز طبیعت و تمدن و هویت فرهنگی” تعیین شده است.

    وی، با اشاره به طرح ریزی برای برپایی ۵۰ جشنواره در شهرستان‌های استان اظهار کرد: علاوه برغرفه‌های صنایع دستی و برگزاری جشنواره های آئینی، ۷۵ تابلو معرفی جاذبه‌های گردشگری و بناهای تاریخی شاخص استان نیز طراحی و در مکان های مورد نظر نصب شده است.
    جهانی با اشاره به نصب ۵۰ بنر معرفی جاذبه های گردشگری در ورودی شهرستان های استان از تشکل‌های گردشگری و زیست محیطی استان خواست در آستانه نوروز نسبت به آموزش و مدیریت پسماند در شهرستان های استان اهتمام ویژه داشته باشند.

    وی مضامین بنرهای معرفی جاذبه های گردشگری عناوینی چون ” میراث فرهنگی؛ مشارکت اجتماعی”، ” میراث فرهنگی؛هویت ملی”، ” میراث فرهنگی؛ اقتدار جهانی ” اعلام کرد.

    بنا به سیاست‌ها و اولویت‌های تعیین شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، پس از ثبت جهانی قاسم‌آباد رودسر با محوریت چادر شب‌بافی، برندسازی در سطح ملی با هدف رونق صنایع دستی در منطقه بیش از همیشه مورد اهتمام قرار گرفت و پس از معرفی “فشتکه خمام” با عنوان روستای ملی حصیر بافی، شهر رشت نیز بعنوان شهر ملی رشتی دوزی و چهار روستای گیلان روستای ملی اعلام شد.
    رشتی دوزی (قلاب دوزی رشت) یکی از رودوزی‌های سنتی ایران و از صنایع دستی گیلان است که در فهرست آثار ملی ایران – میراث فرهنگی ناملموس (معنوی) – به ثبت رسیده‌است؛ در این کار زمینه پارچه به وسیله نخ‌های ابریشمین رنگین به گونه‌ای بسیار زیبا و چشم نواز تزئین می‌شود.
    پانزدهم دیماه ۹۹ نیز طی مراسمی در کاخ‌ موزه نیاوران شهر رشت به عنوان شهر ملی هنرهای سنتی ایران با محوریت رشتی‌دوزی، روستای ارده شهرستان رضوانشهر با محوریت شال‌بافی، روستای جیرده شهرستان شفت با محوریت سفالگری سنتی، روستای عنبران‌ محله شهرستان آستارا با محوریت گلیم‌بافی و روستای شالما شهرستان ماسال با محوریت چوب‌تراشی موفق به دریافت گواهی‌نامه ملی شدند.

    ورود بیش از ۷۷ میلیون و ۳۰۵ هزار گردشگر طی ۱۱ ماه ۱۴۰۲ به استان برآورد شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است.

    نویسنده: امید غمخوار

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=99805

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *